Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Tjedan izraelske kulture u Poreču i Puli

Prošli je tjedan u pulskoj Gradskoj vijećnici održana tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen program kulturne manifestacije „ Čarolija Izraela, ljeto u Istri“ koja će se odvijati u Poreču i Puli od 3. do 9. kolovoza .Tjedan izraelske kulture održava se tradicionalno već treću godinu zaredom te nakon Paga, Zadra i Zagreba ovog je ljeta i u Istri gdje će se Istranima i njihovim gostima prenijeti dio čarolije Izraela i to kroz ples, glazbu, fotografiju, gastronomiju i brojne druge zanimljive sadržaje.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su veleposlanik Države Izrael Yossi Amrani, istarski župan Valter Flego, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i zamjenica gradonačelnika Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.
Program je bogat i raznolik i svi događaji su besplatni i otvoreni za javnost na nekoliko lokacija u oba grada u kojima je povijest tako prisutna i živa, kazao je veleposlanik Amrani. Ova godina posebna je za Izrael zbog obilježavanja 65. godišnjice  izraelske nezavisnosti te je program iznimno bogat i raznolik.

Ovu je kulturnu manifestaciju pozdravio i župan Valter Flego kazavši kako je to prigoda za vrednovanje velikog doprinosa koji je Izrael dao europskoj civilizaciji. Ova manifestacija također pridonosi afirmaciji naših načela multikulturalnosti, višejezičnosti i međuetničkoj toleranciji, kazao je Flego.

Svoje zadovoljstvo dolaskom ove manifestacije u Poreč nije skrivala niti zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović koja je kazala da se radi o vrhunskim izvođačima i odličnom programu.  Posebno mi je drago da se dio programa odvija u Eufrazijevoj bazilici, mjestu kojeg svaki glazbenik poželi da u njemu zasvira. Na kraju je pozvala sve Porečane i goste grada da posjete brojna događanja u sklopu festivala „Čarolija Izraela, ljeto u Istri“. Program je osmišljen na način da zaintrigira pripadnike svih generacija te prikaže širinu Izraela kao zemlje različitosti.
Ulazak na sva događanja bit će besplatan i slobodan za sve građane.