Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Tijek radova na dovršetku izgradnje proširenja Glazbene škole i dovršenju Centra za mlade

Tijek radova na dovršetku izgradnje proširenja Glazbene škole i dovršenju Centra za mlade

Od ove će jeseni biti osposobljeni i spremni za rad prostori za Glazbenu školu i Centar za mlade. U budućoj Glazbenoj školi čija je ukupna površina 400 kvadrata pri kraju su stolarski i strojarski radovi te se kroz dva tjedna očekuje završetak svih preostalih obrtničkih radova nakon čega će se pokrenut zahtjev za izdavanje uporabne dozvole i samo opremanje prostora.

Prostori glazbene škole nalazit će se na prvom i drugom katu objekta „C“ POUP-a, gdje će se nalaziti sedam učionica, sanitarni čvor, zbornica i dvorana za snimanje i komorne koncerte.

Prostori za budući Centar za mlade, površine 200 kvadrata nalaze se u podrumu zgrade i to dvije polivalentne dvorane te jedna manja prostorija kao studijo za snimanje. U tijeku su keramičarski radovi, gipsarski i ličilački, nakon čega će uslijedit druga faza elektro i strojarskih radova, a što se planira u roku od dva tjedna. Prisjetimo se kako troškovi uređenja stoje oko 972 tisuće kuna, a financira se sredstvima Grada Poreča – Parenzo, Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa te od prodaje poslovnih prostora u prizemlju zgrade. Nakon što se proveo javni natječaj, radove izvode tvrtke Gip iz Karojbe i Beljan iz Đakova.
Nakon završetka svih radova pokrenut će se procedura dobivanja uporabne dozvole te se otvorenje očekuje u rujnu ove godine.