Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Besplatna predstava povodom Dana zaljubljenih

Povodom Dana zaljubljenih, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Poreč – Parenzo, poklanjaju svim sugrađankama i sugrađanima, prijateljima grada i zaljubljenima predstavu „Govoreći o ljubavi“ koja će se održati 14. veljače 2013. godine s početkom u 20.00 sati u kazališnoj dvorani POUP-a. Ulaz je besplatan.  

Glumci ove predstave su Goran Matović i Irena Šekez Sestrić koji razgovaraju o ljubavi kroz Eluarda, Prevera, Paruna, Cesarića, Borgesa, Dalia, Majakovskog, Goloba, Šimića, Ujevića, Dedića, Glumca…            

Ukratko o predstavi   

Dramski umjetnik Goran Matović, najistaknutiji zagovornik pjesničkog teatra u Hrvatskoj uz podršku pjeva i govora  Irene Šekez Sestrić rekapitulira ljubavni govor  20. i 21.stoljeća stoljeća. U scenarističkoj montaži  ljubavnih pjesama različitih autora hrvatske i svjetske književnosti   Goran Matović  i Irena Šekez Sestrić ostvarili su jedinstveni ljubavni dijalog  koji se doima kao konkretan ljubavni razgovor. Svaki od odabranih autora ljubav postavlja u središte univerzuma i svjedoči o toj duhovnoj senzaciji snagom svoga  genija. Scenska kompozicija „Govoreći o ljubavi “otkriva ljepotu  ljubavnog govora.  Odlika ove scenske igra je brzina, ritmičnost, moć izravnog živog govora, jednostavnost, duhovitost i kabaretska otvorenost. Velikani 20. I 21. stoljeća  uz podršku  glumačkog umijeća primaju snagu i uvjerljivost koja osvaja i zavodi. Odabrani autori svjedoče svoja i naša ljubavna iskustva, po tome su oni naši suvremenici u kojima se neprekidno ogledamo. Ovaj scenski susret otvara se fragmentima Dalijeva svjedočanstva o susretu s Galom. Dali i Gala uzdigli su ljubav na nivo kreacije i stvorili idealan okvir za ljubavni govor 20.i 21. stoljeća.