Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Održana svečana komemoracija za Ivana Giannija Šegona

Održana svečana komemoracija za Ivana Giannija Šegona

U Velikoj vijećnici gradske uprave Grada Poreča – Parenzo održana je svečana komemoracija za Ivana Giannija Šegona, na kojoj su se članovi obitelji,gradonačelnik Edi Štifanić sa svojim zamjenicama, predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan, prijatelji, sugrađani oprostili od doajena porečkog sporta.Teško je riječima opisati koliko je dobroga Šegon donio porečkom sportu i na koji je način dao doprinos sportu u gradu Poreču.

Komemoraciju je otvorio tajnik Sportske zajednice Grada Poreča – Parenzo Franko Buda, a prisutnima se dirljivim govorom obratio njegov prijatelj Feručo Pilat kazavši kako je sa životne scene otišao čovjek velikog sportskog srca i dobrote, tople ljudske duše, koji je svojim sportskim djelovanjem ostavio trajan i neizbrisiv trag na ovim našim prostorima.

U ime Udruge penzionera Poreč nekoliko je riječi rekao i Nino Basanić. Bio je čovjek koji je uvijek brinuo o svojim najbližima, a suradnike je doživljavao kao veliku obitelj. Velika strast bila mu je porečka mladež, pogotovo oni mladi koji su se bavili sportom jer mnogima je bio i ostat će uzor. On je jedan od onih koji je dokazivao kako je starost lijepa i nije teret, kazao je Basanić.

Ivan Šegon, rođen je 09. lipnja 1932. Godine u mjestu Musalež kraj Poreča. Cijeli mu je život obilježen sportskom aktivnošću i sportskim dostignućima. Njegov sportski put započinje još u predškolskoj dobi, a punu sportsku zrelost dostigao je kao srednjoškolac i student. Gianni je bio odličan sportaš, atletičar, gimnastičar, plivač, skijaš na moru i snijegu, a najviše je volio odbojku u kojoj je ostvario svoje najveće dosege, a kasnije boćanje. Bio je trener odbojkaškog kluba Poreč, kojeg je uveo u Prvu saveznu ligu, a postao je i selektorom reprezentacije bivše Jugoslavije. Sa boćanjem se pak počeo baviti 1990. godine. Bio je aktivan igrač boćarskog kluba „Istra“ u kojem je postao zaslužni član i počasni predsjednik, a zatim je bio igrač kluba „Špadići“. Obnašao je različite dužnosti u boćanju, predsjednika Boćarskog saveza općine Poreč, jedan je od utemeljitelja Boćarskog saveza , član Skupštine i Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, član svjeske boćarske federacije i njenog Izvršnog komiteta. Njegov radni vijek započinje uz sport,  početkom svibnja 1951. godine u kotaru gdje je bio zadužen za sportsku aktivnost. Godine 1968. zapošljava se u Plavoj Laguni i postaje direktorom „Laguna sporta“. Kroz svoj životni vijek i rad dobio je mnoge vrijedne nagrade i priznanja.