Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Sutra počinje Istra & Craft Beer Festival

Sutra počinje Istra & Craft Beer Festival

Sutra počinje Istra & Craft Beer Festival Sutra počinje Istra & Craft Beer Festival Sutra počinje Istra & Craft Beer Festival
Sutra počinje prvi Istra & Craft Beer Festival koji će okupiti male, nezavisne i craft pivovare

Uz pivovaru domaćina - Istarsku pivovaru te Novu Rundu i LAB pivovaru svoja piva će u Poreču predstaviti i brojne druge hrvatske pivovare. Popis svih pivovara koje stižu na Istra & Craft Beer Festival dostupan je na službenoj stranici festivala.

Istra & Craft Beer Festival će zasigurno privući brojne ljubitelje popularnog pića od ječma i hmelja, a održat će se od 4. do 7. listopada 2018. na porečkoj rivi u 'pop up' pivnici uz more te u porečkim restoranima i barovima. Za dobru atmosferu zadužena su zvučna imena regionalne glazbene scene kao što su Dogma, Let 3, Big Wave, TBF, Letu Štuke i Hladno pivo, a svaki dan će publiku zabavljati i DJ Dejvid.

Da se pivo ne konzumira na prazan želudac pobrinut će se i dva street food punkta: Mezzino Street by Valamar i porečka Burgerija na kojima će se nuditi hrana koja se dobro slaže s pivom poput burgera, wrapova, krumpirića i sličnog.

Za one natjecateljskog duha Istra & Craft Beer Festival priprema i različite nagradne igre za koje su bogate nagrade osigurali Valamar Riviera, pivovare sudionici i porečki ugostitelji.

Jedan od načina kako doći do nagrade je Pivska putovnica - kartica u kojoj će se bilježiti sve konzumacije u lokalima iz Beer & Music i Beer & Bar programa kao i degustacije iz svih pivovara i street foodera iz pop up pivnice. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je skupiti šest pečata kao potvrde o konzumaciji. Putovnice će se moći pronaći u restoranima i barovima partnerima, u pop up pivnici ili kod hostesa koje će dijeliti putovnice. Nagrade su itekako primamljive. Prva su dva noćenja u Valamar Lacroma Dubrovnik Hotelu, druga veliki poklon paket piva, a treća večera za dvoje u restoranu Sv. Nikola u Poreču.

Tijekom Istra & Craft Beer Festivala održat će se i Pub kviz. On će biti posebno zanimljiv istinskim poznavateljima piva i rock glazbe, a prijave su još uvijek otvorene na službenoj Facebook stranici festivala. Kroz tri dana natjecanja proglašavat će se pobjednici večeri koji će osvojiti 100 kuna konzumacije u pop up pivnici po članu, a ukupni pobjednici, koji su u tri dana osvojili najviše bodova, bit će proglašeni zadnje večeri festivala te će im biti uručena novčana nagrada u iznosu od 500 kuna po članu. Osim pub kviza, 5. i 6. listopada će se u pop up pivnici održati i Pivski kviz gdje se uz točne odgovore na nekoliko brzih i jednostavnih pitanja mogu osvojiti izvrsne nagrade.

Inače, jedan od organizatora ovog velikog pivskog događaja u Istri je Jakov Kolega koji je craft beer festivale pokrenuo u Zadru, Dubrovniku i Zagrebu, glavni sponzor je Valamar Riviera, pivovara domaćin Istarska pivovara, a ostali sponzori Gark konzalting, Fearh i Špina. Projekt podržavaju i Turistička zajednica Grada Poreča, Grad Poreč i Turistička zajednica Istarske županije.

Dodajmo i da će organizatori sve informacije o Istra & Craft Beer Festivalu objavljivati na službenoj stranici http://www.istracraftbeer.com/ i na Facebook stranici festivala.