Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč ostvario tri milijuna noćenja

Poreč ostvario tri milijuna noćenja

Poreč je s 11. rujnom 2018. godine, odnosno na isti dan kao prošle godine, premašio brojku od tri milijuna noćenja, i time realizirao identičan broj noćenja kao i prethodne, rekordne, turističke godine, što je izuzetan rezultat zbog činjenice da je jedan turistički kompleks bio do 14. srpnja zatvoren, javljaju iz Turističke zajednice Grada Poreča.

Od početka godine najbrojniji bili strani gosti iz Njemačke (udio 28%), Austrije (udio 16%), Slovenije (udio 10%), Italije (udio 8%), Ujedinjene Kraljevine (udio 5%), Nizozemske (udio 4%), Rusije (udio 4%), Hrvatske (udio 4%), Češke (udio 3%) i Mađarske (udio 2%). 

Prema vrsti smještaja najveći udio u ostvarenim noćenjima ostvaruje hotelski smještaj sa 1.602.651 noćenja (53%), zatim slijede objekti u domaćinstvu sa 758.410 noćenja (25%) te kampovima sa 288.211 noćenja (10%). Nekomercijalni smještaj ostvario je 210.679 noćenja (7%) te ostali ugostiteljski objekti za  smještaj 152.483 noćenja (5%). Gledajući po mjesecima pozitivni rezultati ostvareni su u siječnju (+44%), veljači (+22%), ožujku (+91%) i svibnju (+25%). Travanj i lipanj bilježe pad u noćenjima zbog pozicioniranja katoličkih praznika u ožujak odnosno svibanj, dok je srpanj i kolovoz na nivou 2017. godine. 

Povećanje turističkog prometa u pred i posezoni zasigurno dokazuje da Poreč postaje destinacija koja je interesantna gostima izvan ljetnih mjeseci, te da postoji potencijal da Poreč naraste po turističkom prometu upravo u dotičnom razdoblju. Turistička zajednica Grada Poreča zbog toga značajniji dio promocije i aktivnosti, naročito evenata koji su motiv novih dolazaka u destinaciju te razvoj novih proizvoda, fokusira upravo na ova razdoblja.

IN ITALIANO...