Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika

Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika

Kao jedini u Istri, Poreč je uvršten na listu top 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika u 2017. godini. Uz Poreč, na listi se nalaze i poduzetnici sa sjedištima u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Velikoj Gorici, Dubrovniku, Vukovaru, Karlovcu, Zadru i Čakovcu, objavila je u svojoj godišnjoj analizi FINA.

Poreč je u hrvatskih top 10 i po broju poduzetnika, čiji je broj u godinu dana porastao s 1.260 na 1.305. Time je Poreč zauzeto deseto mjesto po broju poduzetnika u Hrvatskoj. Godinu ranije, porečki poduzetnici zapošljavali su 7.704 radnika, dok je broj zaposlenih kod poduzetnika u 2017. godini narastao na 8.315, što je Poreč pozicioniralo na 15. mjesto po broju zaposlenih kod poduzetnika na razini Hrvatske. Konsolidirani financijski rezultat u 2017., odnosno neto dobit porečkih poduzetnika bila je 441 milijun kuna.

Analiza rezultata poduzetnika na razini gradova potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 gradova, čiji je udio u poduzetništva u 2017. godini bio 51.5 % u broju poduzetnika, 53.5 % u broju zaposlenih, 63.2 % u ukupnim prihodima, 67.7 % u dobiti razdoblja i 54.4 % u gubitku razdoblja. Tome je tako prvenstveno zbog udjela poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su, očekivano, ostvarili najveću neto dobit, u iznosu od 12,5 milijardi kuna (udio od 71.7 % u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova). Iza Zagreba, po brojnosti poduzetnika, zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), su Split i Rijeka.

IN ITALIANO...