Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno

Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno

Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno Hidrogliserom iz Trsta u Poreč tri puta tjedno
Na Carinskom gatu u Poreču jučer, 2. kolovoza 2018., predstavljena je brodska linija Trst-Istra-Mali Lošinj. Motorni brod Fiametta“ brodara Liberty lines iz Trapanija u Italiji povezivat će Trst s Porečom triput tjedno, a osim pristajanja u Poreču linija će Trst povezati i s Piranom, Rovinjem, Pulom i Malim Lošinjom.

Radi se o nastavku suradnje talijanske regije Friuli Venezia Giulia i Republike Hrvatske na uvođenju pomorskih putničkih linija, sukladno pomorskoj orijentaciji i povezanosti u pilot projektu INTERREG ITALY –CROATIA. Lučka uprava Poreč je kao partner, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Pula, sudjelovala na promociji projekta ECO –NautiNET u Ravenni u sklopu projekta Interreg Adrion programa transnacionalne suradnje 2014. – 2020. u svrhu povećanja potpore institucijama i malim i srednjim  poduzećima nautičkog sektora Jadransko-jonskog područja.

- Zapadna obala Istre svojom ljepotom, raznolikošću i kulturnom baštinom zaslužuje veću pomorsku prometnu povezanost. U konačnici, ovakvo uvođenje linija pomaže smanjiti pritisak na cestovne prometne pravcem, rekao je prilikom predstavljanja brodske linije ravnatelj Lučke uprave Poreč Željko Čorak.

Zamjenica porečkog gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović čestitala je Lučkoj upravi Poreč i brodaru Liberty lines što zajedničkim trudom pomažu u kreiranju Poreča kao poželjne destinacije za ljubitelje nautičkog turizma. - Danas se iz Trsta na porečku obalu iskrcalo i nekoliko biciklista, što me posebno veseli jer dokazuje da je ovakva linija idealna za takav tip posjete i uživanja u našoj destinaciji, a da se pritom izbjegnu prometne gužve, zaključila je.

Vožnja hidrogliserom od Trsta do Poreča traje 90 minuta, a prometovat će u jutarnjim i popodnevnim satima do 9. rujna. Ponovna uspostava brodske linije koja će spajati Trst s gradovima u Istri najavljena je za proljeće 2019. godine.

IN ITALIANO...