Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić

Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić

Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić Nova šetnica u Novoj Vasi i nogostup u ulici Nade Dimić
Kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, proteklih dana dovršeni su radovi na šetnici u Novoj Vasi i nogostupu u ulici Nade Dimić.

U naselju Nova Vas, na potezu koji ide od ulaza u dječje igralište kod osnovne škole do ulazne prometnice prema mjesnom groblju dovršeno je uređenje pješačke staze – šetnice. Pješačka komunikacija je dužine 140 i širine 2,00 m, a izveden je i potporni zid u dužini od 49 m visine između 1,50 i 2,00 metra te postavljena pocinčana ograda. Cijelom dužinom nogostupa postavljena je i prva faza javne rasvjete koja uključuje iskop kanala i postavljanje cijevi te temelje za buduću javnu rasvjetu. Radove je izveo Građevinski obrt „Šalić“ iz Nove Vasi. Uz to, za dječje igralište kod osnovne škole naručena su i neka od novih igrala, koja će se postaviti ovih dana.

Na ulazu u ulicu Nade Dimić uređen je dio nogostupa u dužini od pedesetak metara. U sklopu radova su, na križanju s ulicom županije Somogy odnosno Ulicom Veli Jože, uređene rampe za osobe smanjene pokretljivosti i produžen nogostup prema ulici Velog Jože. Nastavak radova na uređenju nogostupa na tom području je planiran nakon turističke sezone. Radove izvodi poduzeće Cesta d.o.o. Pula.