Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Buduća zadaća Grada - zadovoljiti potreba djece i mladih

S ciljem izrade prioritetnih područja aktivnosti budućeg Centra za mlade, danas 6.lipnja 2008.godine u Gradskoj vijećnici Grada Poreča s početkom u 18.00 sati održat će se radionica s predstavnicima mladih.

U uvodnom dijelu današnjeg susreta mladima će biti predstavljeni svi dostupni pokazatelji, koji se odnose na mlade.

Osim rezultata istraživanja i ostalih epidemioloških pokazatelja koji su Gradu Poreču dostupni, a odnose se na potrebe mladih našega grada, najznačajniji dio programa će biti onaj dio prioritetnih programskih aktivnosti koje će kreirati sami mladi. Već će večeras zajedno predložiti područja aktivnosti te uskladiti i po potrebi grupirati prijedloge u s ciljem realizacije upravo tih aktivnosti u budućem Centru za mlade Grada Poreča. Namjera Grada Poreča je sustavna briga o djeci i mladima, odnosno potpun i cjelovit pristup mladima. U stvaranju Centra za mlade Grad Poreč želi mlade kao aktivne učesnike i kreatore budućih područja aktivnosti koje će se realizirati u okviru Centra. Namjera je stvoriti Centar za mlade koji će adekvatno odgovoriti na pitanja i potrebe svih dobnih skupina mladih ( od 14. do 29. godine života).

To ujedno predstavlja i nastavak realizacije projekta koje je „Povjerenstvo zajedno protiv ovisnosti“ Grada Poreča pokrenulo krajem 2007.godine, pod nazivom Poticanje inicijative mladih. Tom prigodom su trideset pet srednjoškolaca SŠ A. Štifanića i SŠ M. Balote  pod vodstvom volontera Zdravog grada učili o izradi projekata i važnosti uključivanja mladih u prevenciju rizičnih ponašanja.

Svaka je grupa javno iznijela prijedlog svog projekta, a stručno povjerenstvo i gledatelji procijenili su kvalitetu. Ukupno je predstavljeno pet projekata, a projekt koji je najviše zadovoljavao zadane kriterije bio je projekt pod nazivom „Klub mladih“.