Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Zavijorile Plave zastave - 001 Zavijorile Plave zastave - 002 Zavijorile Plave zastave - 003 Zavijorile Plave zastave - 004 Zavijorile Plave zastave - 005 Zavijorile Plave zastave - 006 Zavijorile Plave zastave - 007 Zavijorile Plave zastave - 008 Zavijorile Plave zastave - 009

Zavijorile Plave zastave

U Hrvatskoj je ove godine dodijeljeno ukupno 125 Plavih zastava za plaže, od kojih 49 u Istri.
Svečanim podizanjem Plave zastave na svojim je plažama obilježila i hotelska kuća Riviera Poreč d.d.


I ove je godine udruga Lijepa naša, kao dio svjetske zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education – FEE, sa sjedištem u Danskoj, dodijelila Plavu zastavu plažama i marinama na Jadranu.

Prestižna nagrada Plava zastava dodjeljuje se isključivo onim plažama koje zadovoljavaju zahtjevne kriterije koji u obzir uzimaju kakvoću mora, očuvanost obale, uređenost i razinu usluge i sadržaja koja se posjetiteljima plaža nudi, kao i niz drugih. Plava zastava zavijorila se na sljedećim plažama: Brulo, Borik, Oliva na otoku Sv. Nikola; u turističkom naselju Lanterna: Galeb u Naturist Resortu Solaris, Crnika ispred apartmana Lanterna, Valeta u kampu Lanterna, Vala u kampu Orsera u Vrsaru te na plaži Funtana u Naturističkom kampu Istra.

Na svečanom podizanju Plave zastave predsjednik uprave porečke Riviere, Veljko Ostojić, pozdravio je prisutne te im se zahvalio što su svojim odazivom uveličali ovu svečanost. Dodao je kako Riviera sigurno neće stati na broju osam, koliko se zastava danas zavijorilo na plažama, već će nastaviti zadovoljavati sve zahtjevnije kriterije kako bi se njihovi gosti uvijek osjećali ugodno.

Porečki je gradonačelnik Edi Štifanić čestitao Rivieri na zavidnom broju Plavih zastava koje su se zavijorile na plažama te podsjetio da je Grad Poreč opravdano nazvan leaderom u turizmu u RH. U Gradu Poreču imamo, naime, 25 plaža obilježenih Plavom zastavom, što čini 17 posto od ukupnog broja plaža obilježenih Plavom zastavom u Hrvatskoj, kazao je Gradonačelnik Edi Štifanić. Svjetski dan zaštite okoliša bila je prilika da Gradonačelnik Grada Poreča podsjeti sve prisutne kako Grad također vodi sustavnu brigu o očuvanju okoliša što se naročito vidi kroz tri aktualna projekta: odlagalište otpada Košambra, Projekt Jadran i pročiščivač otpadnih voda.

U ime udruge Lijepa naša Jadranka Franc je čestitala dobitnicima Plave zastave odnosno najsigurnijem simbolu za odabir prave destinacije. Plavu zastavu je na plaži Brulo svečano podigao šestogodišnji gost iz Munchena, Niklas Zahn. Svojim su izvedbama svečanost uveličali: porečki dječji vrtić Radost, plesna grupa učenica srednje turističko-ugostiteljske škole Antun Štifanić te Folklorna grupa iz Klarići.

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave
Zavijorile Plave zastave