Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Legalizacija: rok za prijavu traje još samo deset dana

Legalizacija: rok za prijavu traje još samo deset dana

Preostala su još manje od dva tjedna za predaju zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata - zahtjev za  donošenje rješenja o izvedenom stanju podnosi se najkasnije 30. lipnja 2018. godine i nakon isteka toga dana po zakonu se ne može više podnijeti, napominju iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Grada Poreča-Parenzo.

Uvjeti ozakonjenja jednaki su prijašnjima, odnosno može se legalizirati samo ona zgrada koja je nastala, tj. koja je vidljiva na digitalnoj ortofoto karti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011. godine, na drugoj državnoj digitalnoj ortofoto karti, katastarskom planu ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi nastaloj do 21. lipnja 2011. Zgrade izgrađene nakon 21. lipnja 2011. godine ne mogu biti ozakonjene.

Otkad je zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama stupio na snagu u kolovozu 2012. godine, Poreč se cijelo vrijeme, kao prvi u Istri, nalazio u top 5 hrvatskih gradova po broju riješenih zahtjeva. Do danas je zaprimljeno 4.176 zahtjeva, od kojih je bez izuzimanja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja riješeno 96.44%, a s izuzimanjem 91.07%. U Hrvatskoj su preko 90% postupaka riješili još Grad Dubrovnik, Grad Bjelovar i Grad Vukovar.

IN ITALIANO...