Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč

Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč

Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč Gradonačelnik obišao prvake Umjetničke škole Poreč
radicionalni susret gradonačelnika Lorisa Peršurića i nagrađivanih učenika Umjetničke škole Poreč ove se godine, umjesto u Maloj vijećnici Grada, održao četvrtak, 14. lipnja 2018. u prostorijama škole, pa je osim druženja s učenicima i mentorima, gradonačelnik priliku iskoristio kako bi obišao prostore škole i porazgovarao s ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić o potrebama i planovima ove iznimno uspješne škole.

Naime, samo u protekloj školskoj godini, čak 38 učenika Umjetničke škole Poreč osvojilo je na brojnim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima sveukupno 82 nagrade, od kojih čak 53 prve te 11 apsolutnih pobjeda. Nagrade su osvajali harmonikaši, flautisti, gitaristi, violončelisti te pijanisti i  to pod vodstvom mentora Jenny Brković, Anthonyja Havelke, Hrvoje Hleba, Tamare Ignjatović, Anamarije Lovrečić, Aleksandre Orbanić, Paoloa Peruška, Samante Stell, Ane Šterpin Zagoranski, Vilijane Šugar, Sandre Šustereiter i Suzane Ursić. Ravnateljica je posebno pohvalila veliki rad i trud kako djece, tako i mentora ali roditelja i Grada koji vjerno prate i podržavaju svoju djecu i školu.

- Pred našim nadaleko poznatim i nagrađivanim harmonikaškim orkestrom i solistima je i veliko međunarodno natjecanje u talijanskom Erbezzu, s kojeg očekujemo još nagrada, rekla je ravnateljica Radetić.

Gradonačelnik Peršurić poslušao je dio programa kojim će orkestar nastupiti na predstojećem natjecanju, a zatim i čestitao cijeloj školi koja je ponos cijelog Poreča.

- Vjerujem da svi vi ostvarujete odlične rezultate i u osnovnim školama, ali želja, ljubav, rad i trud koji ulažete u ovu školu i svoju dodatnu aktivnost za svaku je pohvalu. Puno govori i da je čak 12 različitih mentora sa svojim učenicima osvojilo nagrade, što pokazuje da naša škola osim puno talentirane djece, ima i nadarene mentore., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Uz tradicionalno zajedničko fotografiranje, gradonačelnik je u ime Grada nagrađenoj djeci i mentorima darovao prigodne poklone.

IN ITALIANO...