Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Svaki deseti učenik Srednje škole Mate Balote sudionik državnih natjecanja

Svaki deseti učenik Srednje škole Mate Balote sudionik državnih natjecanja

Svaki deseti učenik Srednje škole Mate Balote sudionik državnih natjecanja
Svaki deseti učenik Srednje škole Mate Balote iz Poreča ove je godine sudjelovao na državnom natjecanju. Ova hvalevrijedna brojka bila je povod prijemu koje je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić održao za učenike i mentore te porečke srednje škole. Prijem se održao danas, 7. lipnja 2018. godine u gradskoj palači, a gradonačelniku se pridružila i njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović.

Iskreno vam čestitam što na toliko različitih područja i u tolikom broju gotovo svake godine sudjelujete na državnim natjecanjima. Tako postajete najbolji ambasadori svog grada i svoje škole, na čemu smo vam itekako zahvalni, rekao je uvodno gradonačelnik.

Sveukupno 48 učenika i 15 profesora/mentora ove je godine sudjelovalo na državnim natjecanjima, i to iz talijanskog jezika gdje su ostvarili dva prva mjesta, te dva treća. Prva mjesta osvojile su i ekipe na Smotri učeničkih zadruga te na EKO kvizu sa svojim istraživačkim radom, a zapaženi rezultati ostvareni su i na državnom natjecanju iz matematike – ekipa opće gimnazije osvojila je drugo mjesto. Iz biologije je s istraživačkim radom osvojeno treće mjesto, dok je nadaleko poznata ženska odbojkaška ekipa SŠ Mate Balote na ovogodišnjem državnom prvenstvu osvojila drugo mjesto. Konačno, učenici su sudjelovali i  na državnim natjecanjima iz njemačkog jezika te Mladi poduzetnik i Čitanjem do zvijezda.

- S obzirom na to da naša škola ima četiristotinjak učenika, brojke govore sve – gotovo 11% učenika ove je godine sudjelovalo na državnom natjecanju. To je nešto s čime se malo koja škola može pohvaliti, rekao je ravnatelj škole Krešimir Bronić.

Gradonačelnik je na prijemu s mladima porazgovarao o radovima i projektima s kojima su sudjelovali na državnim natjecanjima, ali i o događanjima i potrebama mladih u Poreču. – Želim da znate kako smo ovdje za svaku vašu nedoumicu, pitanje, kritiku ili prijedlog. Puno se toga radi, ali uvijek može još bolje i tu su nam vaši prijedlozi jako vrijedni, rekao je gradonačelnik.

Uz tradicionalno zajedničko fotografiranje ispred gradske palače, Srednjoj školi Mate Balota uručena je i zahvalnica Grada za sudjelovanje na državnim natjecanjima i promociju grada.

Predstavljen projekt „Od Nazarija Saura do Josipa Broza Tita - povijest promjena nazivlja porečkih ulica “

Gradonačelnik Peršurić održao je prijem i za sudionike projekta zavičajne nastave „Od Nazarija Saura do Josipa Broza Tita - povijest promjena nazivlja porečkih ulica “. Učenici agrotehničkog i ekonomskog smjera te gimnazijalci SŠ Mate Balote kroz proteklu su godinu  terenskom nastavom i proučavanjem arhivske građe učili o promjenama naziva porečkih ulica, a svoj su rad objavili u knjizi i to na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku. Određeni broj knjiga otkupit će i Grad Poreč-Parenzo, nakon što su za projekt zavičajne nastave već dobili financijsku podršku od Istarske županije.

IN ITALIANO...