Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Program Plave zastave od danas u provedbi

Program Plave zastave od danas u provedbi

Program Plave zastave se od danas provodi za plaže Gradsko kupalište, Donji Špadići i Donji Špadići- Materada. Pokret prijetelja prirode Lijepa naša - nacionalni koordinator međunarodne Plave zastave odredio je da se svečanost upriliči na Svjetski dan zaštite okoliša, osnosno 5 lipnja. Bez obzira što se svečanost podizanja Plave zastave nije održala na Gradskom kupalištu zbog vremenskih neprilika, nagrada odnosno Plava zastava kao simbol očuvanog, sigurnog i ugodnog okoliša namijenjenog odmoru, zabavi i rekreaciji koja vrijedi godinu dana, od danas se provodi. 


Podsjetimo da se Europi od 1987. godine uspješno provodi program zaštite okoliša mora i priobalja pod nazivom Plava zastava za plaže i marine. Nositelj i međunarodni voditelj programa je Europska zaklada za okolišni odgoj i obrazovanje (Foundation for Enviromental Education in Europe - FEEE), utemeljena 1981. godine pri Vijeću Europe.

U program je danas uključeno preko dvadeset država kojima je turizam jedan od strateških ciljeva.Nositi Plavu zastavu za plažu i marinu znači vrhunsku turističku promidžbu, koja se temelji na visokoj kakvoći usluge, čistoći mora i obale te opremljenosti i uređenosti plaža.Nagrada vrijedi godinu dana i svake se godine mora iznova zavrijediti. Čak i tijekom godine u kojoj je dodijeljena, Plava zastava se može ukloniti s plaža na kojima su se uvjeti pogoršali.