Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Gradonačelnik održao prijem za strane policijske službenike

Gradonačelnik održao prijem za strane policijske službenike

Jučer je u prostorijama Male vijećnice gradske uprave, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić održao prijem za strane policijske službenike koji ovog ljeta borave u našem gradu u okviru projekta ''Sigurna turistička sezona'', koji se u Istarskoj županiji počeo provoditi od 2009. godine.

Na samom početku, gradonačelnik im je zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u gradu kao i sudjelovanje u ovom hvale vrijednom projektu.  
Trenutno na području grada borave tri policijska službenika, dva državljana Republike Austrije - Djura Liber, Marc Frank i državljanin Republike Slovenije Boštjan Pantner.  

Da podsjetimo, ''Sigurna turistička sezona'' je originalni projekt Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, koji se provodi od 2006. godine. Projekt je započeo sa željom da se strani turisti na godišnjem odmoru osjećaju kao kod kuće te je tada u njemu sudjelovala samo Mađarska. Tijekom godina vrijednost projekta prepoznale su i druge zemlje i međunarodne institucije tako da će ove godine na jadranskoj obali boraviti strani policijski službenici iz ukupno 13 zemalja.