Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Porečki maturanti primili diplome - dodjela diploma (1) Porečki maturanti primili diplome - dodjela diploma (2) Porečki maturanti primili diplome - dodjela diploma (3) Porečki maturanti primili diplome - dodjela diploma (4)

Porečki maturanti primili diplome

U do posljednjeg mjesta ispunjenom gradskom kazalištu porečki su maturanti danas primili diplome i prigodne poklone za uspjehe postignute tijekom četverogodišnjeg školovanja.

Ravnatelj Srednje škole Mate Balota  se zahvalio svima na dolasku te kazao kako su zajedno s profesorima, a u suradnji s roditeljima uspjeli odgojiti jednu veoma uspješnu generaciju. Što se obrazovanja tiče učenici su postigli zavidne rezultate, a u Istarskoj županiji ušli u visoko društvo najuspješnijih škola. S velikim je zadovoljstvom na kraju dodao kako su dva učenika zbog najboljih rezultata na razini Republike Hrvatske u natjecanju iz talijanskog jezika, i to Alen Radešić i Emanuel Deković pozvani na prijem kod ministra  znanosti, obrazovanja i sporta doc. dr. sc. Željka Jovanovića.

Dogradonačelnica Grada Poreča Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović je uz svom obraćanju kazala kako je ovo još jedna izuzetno uspješna generacija zbog odličnih rezultata. Kao dogradonačelnica sam izuzetno ponosna na vas jer ćete i dalje  pronositi ime ove škole i našeg grada u mjesta u kojima ćete studirati pa vam želim puno uspjeha u svemu što ćete dalje raditi. Posebno je čestitala učeniku Alenu Radešiću na koji je postao državni prvak u iz talijanskog jezika čime je još jednom dokazao veliko znanje i konstantan rad jer se ovakav rezultat postiže samo marljivim radom. U cijeloj su priči neizostavni vaši profesori, koji su se nesebično zalagali kako bi vam prenijeli potrebno znanje ne štedeći pritom trud i vrijeme. Osim znanja, doprinijeli su da postanete još bolji i odgovorniji ljudi pripremili su za vas neki drugačiji život , pun novih izazova. Moje zahvale idu i vašim roditeljima koji su vas podržavali i hrabrili kada je to bilo potrebno, zaključila je Štifanić Dobrilović.

Na kraju svečanosti su svim učenicima podijeljene diplome, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranja, a sve uz glazbenu podlogu vokalne skupine Aurora vocalis čije su članice učenice Srednje škole Mate Balota Poreč, a koje su ove godine izdale i prvi nosač zvuka.