Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (1) Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (2) Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (3) Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (4) Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (5) Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji - City mosaic- Grad mozaika (6)

Mosaic city - Grad mozaika u Maloj galeriji

U Maloj galeriji su javnosti u petak predstavljeni radovi sa međunarodnog simpozija umjetnosti izrade mozaika Mosaic city - Grad mozaika, koji je početkom lipnja u Poreču, a na kojem je sudjelovalo pet likovnih umjetnika - Đanino Božić iz Novigrada, Eugen Varzić, Marina Dželalija Jakominić i Ivan Krajina iz Poreča te Ivan Milos iz Slovačke.

Manifestaciju je organiziralo porečko Društvo za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine pod pokroviteljstvom gradske Turističke zajednice i Zavičajnog muzeja, uz pokroviteljstvo lokalne trgovine keramike i sanitarija.
Svaki je umjetnik imao zadatak napraviti dva plosnata mozaika veličine 40 puta 40 centimetara, metar sa metar i jednu skulpturu. Različiti su motivi koje su izabrali za izradu, od apstrakcija do raznih životinja i oblika, pa čak i dvodimenzionalni QR kod (quick response code) koji u sebi sadrži informaciju koja se može očitati putem mobitela i potrebne aplikacije.
Autori mozaika bi željeli radove postaviti na porečko Viale, šetnicu ispred dvorane Žatika, prilaze u grad i javne ustanove, a porečke kružne tokove ukrasiti petmetarskim skulpturama.
O projektu je na otvorenju izložbe govorio organizator Dejan Jovičević iz porečkog Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, dogradonačelnica Nataša Basanić Čuš, te ravnateljica POUP-a Sanja Radetić Fatorić.