Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Kulturna razmjena u duhu suradnje između Poreča i Monselicea - Izlozba - Luigi Masin (1) Kulturna razmjena u duhu suradnje između Poreča i Monselicea - Izlozba - Luigi Masin (2) Kulturna razmjena u duhu suradnje između Poreča i Monselicea - Izlozba - Luigi Masin (3) Kulturna razmjena u duhu suradnje između Poreča i Monselicea - Izlozba - Luigi Masin (4)

Kulturna razmjena u duhu suradnje između Poreča i Monselicea

U prostorima Palače Sinčić u petak je otvorena antologijska izložba talijanskog umjetnika Luigija Masina. Riječ je o venetskom umjetniku koji u sebi ujedinjuje i otkriva kulturu dubokih korijena koji nadilaze teritorijalne granice.

Svaka njegova slika ima svoju vlastitu priču, priču koja djeluje na svakog od nas. A upravo to djelovanje je ono što tu prvobitnu priču u nama nastavlja, proširuje, produbljuje. Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Poreča-Parenzo, Nadia Štifanić Dobrilović, rekavši kako je ovo samo jedan od niza zajedničkih projekata koji su pred nama. Izrazito mi je zadovoljstvo zaželjeti vam dobrodošlicu u Poreč na izložbu talijanskog umjetnika, slikara, gospodina Luigija Masina koji dolazi iz Monselicea, grada s kojim je Poreč pobratimljen. Meni osobno, još veće zadovoljstvo pričinjava sama činjenica da se stanovnici  našeg grada kao i turisti upoznaju s djelima ovog impozantnog umjetnika kojeg srdačno pozdravljam i zahvaljujem što je danas  s nama, kazala je dogradonačelnica Štifanić Dobrilović.

Luigi Masin se zahvalio prisutnima na dolasku, a predstavnicima Grada Poreča- Parenzo na podršci i pomoći tijekom organizacije i za vrijeme postavljanja više od 50 umjetničkih radova na dva kata Palače Sinčić. Većina izloženih radova je nastala nakon brojnih skica i crteža koji su nastajali tijekom mojih posjeta divnom gradu Poreču. Živim u vremenu, prostoru, na mjestima, u susretima, u trenucima karakterističnim za venetske umjetnike koji su  živjeli prije mene i koji su doprinijeli da se razvijem u ovo što jesam sada. Uvucite se u moj umjetnički svijet, i budite spremni prihvatiti moje poruke i osjećaj svijeta, kazao je Masin i dodao kao će biti dobar ambasador pobratimljenih gradova te svojim djelima dati dodatni poticaj za buduće međusobne kulturne razmjene.

Izložba ostaje otvorena sve do 2. rujna 2012 uz radno vrijeme od 10.00- 12.00 i od 17.00-22.00.