Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Radovi na rekonstrukciji škole u Vrvarima - Vrvari - skola (1) Radovi na rekonstrukciji škole u Vrvarima - Vrvari - skola (2) Radovi na rekonstrukciji škole u Vrvarima - Vrvari - skola (3)

Radovi na rekonstrukciji škole u Vrvarima

Na školskoj zgradi u Vrvarima su postavljene  nove grede drvne krovne konstrukcije s izolacijom. Daljnjim radovima na postojeću se fasadu postavila mrežica i nova masa s izolacijskim svojstvima. Nije se išlo s micanjem postojeće žbuke pošto je ona još uvijek čvrsta i relativno kvalitetna. Fasada škole je sada spremna za farbanje.

U neposrednoj blizini škole se uređuje i čisti okoliš. Podsjetimo kako će rekonstrukcijom biti osposobljeno 278 kvadrata bruto građevinske površine, u kojima će biti smještene prostorije za dvije skupine djece, kuhinja, sanitarni čvorovi te uredi. Cijeli zahvat stoji 2,9 milijuna kuna, iznos koji će s 224 tisuće eura sufinancirati Talijanska unija iz Rijeke i Narodno sveučilište iz Trsta, uz financijsku potporu talijanske vlade.

Ovim će se zahvatom u postojeći sustav predškolskih i školskih ustanova talijanske manjine uključiti dvije nove odgojno-obrazovne skupine na talijanskom jeziku, čime se ostvaruju prava na donacije talijanskog ministarstva vanjskih poslova u obliku suvremenih didaktičkih sredstava i pomagala.

U novom će vrtiću, čiji je početak rada najavljen već za sljedeću školsku godinu, djelovati po jedna nova vrtićka i jaslička skupina djece, koja će ujedno biti i prva jaslička skupina na talijanskom jeziku u Poreču. Radovi su počeli u veljači, a završetak je planiran 1. listopada 2012.