Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč domaćin najljepšem i najtišem reliju na svijetu

Poreč domaćin najljepšem i najtišem reliju na svijetu

Poreč domaćin najljepšem i najtišem reliju na svijetu
I službeno među deset najboljih relija na svijetu, Nikola Tesla EV Rally i ove godine svoje putovanje od osam dana, preko pet otoka i šest nacionalnih parkova te s 1550km dužine počinje u Istri.

Šezdeset ekipa u električnim automobilima okupit će se na porečkom Trgu slobode 4. lipnja 2018. u 17.30 sati, a tom prilikom okupljeni će moći pogledati atraktivni vozni park i porazgovarati sa sudionicima iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Finske, Belgije, Norveške i ostalih zemalja. Nikola Tesla EV Rally – turistička e-tura koja spaja e-mobilnost, ekologiju i turizam  će tijekom tjedan dana proći službenu „Zelenu električnu magistralu“ opremljenu punionicama i to kroz najljepše predjele Hrvatske.

- Ovaj projekt pratimo i podržavamo od samog početka upravo zato jer smo opremljeni infrastrukturom koja je ovim vozilima prijeko potrebna – e-punionicama. Osim gradskih na Velikom gradskom parkiralištu, i neki od porečkih hotela opremljeni su punionicama, tako da nerijetko na našim ulicama vidimo i električna vozila. Pri odabiru destinacije takva je oprema za njih imperativ i drago mi je da smo se pozicionirali na europsku mapu e-mobilnosti, a ovakav događaj samo je kruna naših nastojanja da pratimo trendove i obogaćujemo ponudu, rekao je gradonačelnik uoči petog izdanja Nikola Tesla EV Rallyja.

Svake godine ovaj inovativan i jedinstveni turistički projekt pomiče granice i na najbolji način promovira Hrvatsku u Europi i svijetu te obara rekorde i postavlja nove standarde. 

- Prošle godine imali smo najveći broj Tesla vozila na trajektu te najveći broj Tesla vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. Trošili smo dnevno između 4  i 5 MW struje, a punili smo na HEP-ovim trafostanicama što je fasciniralo sve natjecatelje. Nijedna lokacija na našoj ruti nije odabrana slučajno, već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše wine i gastro scene, a neće nedostajati ni adrenalina pa nas tako ove godine očekuju tri utrke na dva aerodroma i treća u samom centru Zagreba. Na svakoj zaustavnoj točki, sudionici će uživati u delicijama i vrhunskom vinu dok se odmaraju za slijedeću dionicu. Vožnja panoramskim cestama svake godine ostavlja natjecatelje bez daha dok istražujemo predivno priobalje i unutrašnjost Istre, preko otoka Cresa, Lošinja, Krka te  otoka Paga s čudesnim mjesečevim krajolicima, grad Zadar sa kultnom instalacijom solarnih panela “Pozdrav Suncu” i Morskim Orguljama, rodnu kuću Nikole Tesle u Smiljanu i predivnog Zagreba u kojem će se održati završnica relija te svečana dodjela nagrada, rekla je Tina Kolovrat iz E.V.A. BLUE, organizatora ove manifestacije.

Dodaje kako je Teslino ime danas sinonim za sve napredno u svijetu i nazvavši rally po Nikoli Tesli, odredili su se materijalizirati njegovo naslijeđe kroz ideju  platforme koja nije samo turistička ili promotivna, već predstavlja i veliku želju da naša zemlja bude priključena na recentna svjetska tehnološka zbivanja koja nam određuju način života. - Naš reli je jedini reli na svijetu koji iza sebe ostavlja infrastrukturu za e-vozila te ne postoji gotovo niti jedna punionica u Hrvatskoj, a da nismo izravno ili neizravno povezani s njenim postavljanjem. Najdraža nam je ona u rodnom mjestu Nikole Tesle u Smiljanu, koju smo 2014. u sklopu relija s ponosom donirali, zaključuje Kolovrat.

Više o reliju na: http://www.nikolateslaevrally.com.hr/

IN ITALIANO...