Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Naselje Červar Porat dobilo novi i ljepši izgled - cervar 01 Naselje Červar Porat dobilo novi i ljepši izgled - cervar 02

Naselje Červar Porat dobilo novi i ljepši izgled

Na zadovoljstvo svih građana naselja Červar Porta završeni su radovi na rekonstrukciji i sanaciji javne rasvjete. Prisjetimo se, a o tome je javnost bila pravovremeno obaviještena od strane Grada Poreča – Parenzo, kako su od strane nepoznatih počinitelja tijekom prosinca 2011. godine i tijekom siječnja 2012. godine u više navrata otuđeni stupovi javne rasvjete na lokacijama Trg sidro, Trg pod hrastom i Riva amfora.

Ukupno je otuđeno 12 stupova javne rasvjete te su na navedenim lokacijama postavljeni novi, a stari i dotrajali koji su također bili meta kradljivcima zamijenjeni su novima. Tako se ukupno na tom području postavilo 33 stupa javne rasvjete, visine 4 metra čime se osvijetlila riva u dužini od 490 m' te Trg pod hrastom i Trg Sidro. Iako je ugovorni rok za izvođenje radova iznosio 60 dana, uz efikasnu koordinaciju radova UO za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo, izvoditelj radova, ELMA-AS, obrt za elektroinstalacije Sv. Lovreč dovršio je predmetne radove mnogo ranije, imajući pri tome razumijevanja za potrebe građana naselja Červar Porat te turističkih subjekata kojima je turistička sezona već započela.

Radovi su se vršili na dva mjerna mjesta javne rasvjete (MM Červar Porat 3 i 4), a obzirom na derutno stanje dijelova postrojenja javne rasvjete, išlo se u kompletnu rekonstrukciju i to zamjene svih kabela, stupova svjetiljki i ostale pripadajuće opreme. Sva oprema koja se ugradila u potpunosti je usklađena s važećim Zakonom o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja (NN 114/11) kao i Europskim normama koje se odnose na ekološko svjetlosno onečišćenje. Za razliku od sadašnjeg narančastog svjetla, novo je bijele boje, što je u skladu sa Studijom JR Grada Poreča. Vrijednost radova iznosi 512.851,25 kn, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Poreča – Parenzo za 2012. godinu. Investitor je Grad Poreč – Parenzo, a voditelj projekta UO za komunalni sustav.  

Novom je rasvjetom povećana sigurnost građana te su osigurani bolji uslovi kretanja na javnim površinama. Time je također, naselje Červar Porat dobilo novi ljepši izgled rive, na zadovoljstvo svih žitelja naselja te brojnih turista i korisnika marine.