Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Sljedeći tjedan počinje Ljetni kamp

U ponedjeljak, 25. lipnja započinje s radom prva smjena Ljetnog kampa s prigodnim otvorenjem u 9 sati na Gradskom kupalištu. Kamp i ove godine organizira i sufinancira Grad Poreč-Parenzo, a provodi ga Happy time d.o.o. Poreč.

Kamp će se odvijati kroz 3 smjene i to: I. smjena od 25.6. do 7.7., II. smjena od 9. do 21.7. i III. smjena od 23.7. do 4.8. Smjene će trajati 12 dana od 7,30 do 15 sati, u sve radne dane i praznike, osim nedjeljom. Broj polaznika po smjeni je do 75 djece u dobi od navršene 5. do 14. godine života. Ekonomska cijena boravka djece u „Ljetnom kampu 2012. godine“ je 1.260 kuna po djetetu po smjeni. Roditelji djece koja imaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo sudjeluju u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u Ljetnom kampu 2012. godine sa iznosom od 600,00 kuna po djetetu, po smjeni, a preostali iznos (660,00 kuna) snosi Grad Poreč-Parenzo. Roditelji dvoje ili više djece imaju određene olakšice u plaćanju participacije, tako drugo dijete plaća 450 kuna, treće i svako naredno po 300 kuna. Navedeni se popust ostvaruje ako djeca zajedno pohađaju istu  smjenu. Djeca koja nemaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo plaćaju za boravak u Kampu punu ekonomsku cijenu. U slučaju kiše i lošeg vremena roditelji će dobiti povrat novca.  
Troškove boravka djece u socijalnoj potrebi koja imaju i čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Poreča-Parenzo snosi Grad Poreč-Parenzo. Prijedlog takve djece daje Centar za socijalnu skrb iz Poreča. Program se realizira u suradnji sa Crvenim križem u Poreču, koji svojim vozilom djecu koja nemaju osiguran prijevoz besplatno prevozi.  

Od 7 do 9 sati biti će okupljanje djece. U 9 sati je podizanje zastave, tjelovježba nakon čega slijedi rad u grupama. U 11.30 je ručak do 12.30 kada započinje rad u radionicama. U 14.15 do 15.00 sati je ponovno rad u grupama te oko 15.00 sati spuštanje zastave.  

Organizirane su i radionice kao što su plesna, brake dance, sokolarenje, vaterpolo, likovna, penjanje, pričaonica u suradnji sa Gradskom knjižnicom Poreč koje će voditi studenti. Djeca će imati organizirane izlete vlakom u Zelenu lagunu i brodom na otok Sv. Nikola.  
U svakoj će smjeni raditi stručno pedagoški tim sačinjen od kineziologa, teta u vrtiću i trenera.