Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Gradonačelnik na 5. Nacionalnom Danu kulturnog turizma

5. Nacionalni Dan kulturnog turizma čiji je cilj razmjena znanja i podataka unutar sektora, stvaranje pozitivna ozračja na nacionalnoj i regionalnoj razini, poticanje razvoja kulturno-turističkih proizvoda i podizanje svijesti o važnosti očuvanja kulturne baštine, danas je održan u Poreču.

Organizatori su Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Istarske županije i Turistička zajednica Grada Poreča  u suradnji s Gradom Porečom i Istarskom županijom. Gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić je u svom obraćanju istakao kako kulturni proizvod mora biti takav da stvara određene emocije. Mi, u Poreču , nastojimo kroz naše manifestacije stvoriti upravo taj doživljaj i prenijeti emocije. No, ipak ima još prostora za napredovanje  , stoga svima želim uspješan rad , razmjenu dobrih ideja i ugodan boravak u našem gradu, zaključio je gradonačelnik Štifanić. Župan Ivan Jakovčić je u porečkom kazalištu pozdravio skup i kazao kako nama u Istri kulturni turizam treba trajati cijele godine, a ne samo jedan dan. Podsjetio je kratko kako se turizam u Istri u posljednjih 15 godina uvelike promijenio. Tako je, ističe, unutrašnjost Istre danas meka hrvatskog turizma. Tu su Grožnjan sa svojim „Jazz iz back“-om, Motovun s film festivalom, Savičenta, Pićan, itd. Valorizacija nematerijalne baštine je pravac u kojem ide projekt Istria Inspirit.

Okosnica programa je stručni skup „Upravljanje baštinom, podijeljen u dva dijela: Interpretacija i Doživljaj, u okviru kojega će svoja izlaganja i prezentacije održati ugledni stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Osim stručnoga skupa, program uključuje tematsku turu „Eufrazijana – Unescov spomenik i koncert klasične glazbe te popratne programe za sudionike i građanstvo, uz slobodan ulaz u muzeje za sve zainteresirane.

Hrvatska turistička zajednica do sada je u suradnji sa sustavom turističkih zajednica organizirala Dan kulturnog turizma u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Dubrovniku.