Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

3. Europsko prvenstvo u speed badmintonu

3. Europsko prvenstvo u speed badmintonu održava se od 14-16. lipnja 2012. godine na sportskim terenima u Zelenoj laguni u Poreču.

Riječ je o organizaciji  najvažnijeg sportskog događaja vezanog za speed badminton u Europi. Valja podsjetiti kako su hrvatski natjecatelji na Svjetskom prvenstvu u Berlinu, održanom 2011.g., postigli zapažene rezultate, osvajanjem medalja u 5 kategorija, od ukupno 8 koje su igrane. Imajući u vidu postignute rezultate na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu te uloženi trud i rad tijekom cijele godine naši se natjecatelji na nadolazećem prvenstvu nadaju osvajanju vodećih mjesta.

Na prvenstvu je prijavljeno 25 država sudionica s ukupno 350 natjecatelja, što ujedno predstavlja najveći broj  natjecatelja i država sudionica svih do sada održanih Europskih prvenstava. Ceremonija otvaranja je na rasporedu večeras, 14.lipnja 2012. u 20.00 sati na košarkaškom terenu u Zelenoj laguni.

Hrvatski Speed Badminton Savez kao neprofitna organizacija i organizator Europskog prvenstva radi na izgradnji temelja i promicanju sporta, zdravlja i rekreacije u svim segmentima hrvatskog društva u cjelini i također promiče okolišni i ekološki pristup sportu. Kroz svoje programe i projekte aktivno se uključuje u život lokalne zajednice te djeluje u slijedećim glavnim segmentima:

1. Promocija Speed badmintona (Speedmintona) u srednjim i osnovnim školama - poduka profesora tjelesnog odgoja. 

2. Poduka igranja speed badmintona za uzrast od  8- 16 godina. Uključivanje polaznika u sustav natjecanja školske lige i turnire hrvatskog speed badmintonskog saveza.  

3. Organizacija nacionalnih i međunarodnih Speedminton turnira. Turniri se održavaju u različitim dijelovima Hrvatske te se tijekom putovanja stječu nova znanja i iskustva te pored sportskih događanja upoznaju se prirodne i povijesne značajke pojedinih dijelova Hrvatske.

Osim nacionalnih Hrvatski Speedminton Savez kao aktivni je član ISBO Speedminton Europskog Saveza sudjeluje u organizaciji i međunarodnih speedminton turnira. Zahvaljujući činjenici da smo među prvima koji djelujemo, uspjeli smo u vremenu od dvije godine, u suradnji sa drugim europskim savezima pokrenuti seriju međunarodnih turnira koji se boduju za svjetsku rang ljestvicu. Hrvatski natjecatelji  u ovom vrlo kratkom vremenu od kada postoji organizirani pristup speed badmintonu kao sportu postižu zapažene rezultate među kojim

        Mišela Miheteca, senior, 6. mjesto na svjetskoj rang ljestvici 

        Damir Ilić, senior iznad 40 godina 3. mjesto na svjetskoj rang ljestvici

        Paula Barković, junior 1. mjesto na svjetskoj rang ljestvici- do 18 godina

        Bruno Grofelnik, junior 1.  mjesto na svjetskoj rang ljestvici – do 14 godina