Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Završeni radovi na izradi okretišta na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč - bus 01 Završeni radovi na izradi okretišta na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč - bus 02

Završeni radovi na izradi okretišta na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč

Početkom svibnja započeli su radovi na izradi okretišta na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč (ulica Karla Huguesa). Rok izvođenja je 30 dana, a u prvoj se fazi izvodio jugoistočni dio parkirališta i to dio okretišta za autobuse. Radovi su završeni 08. lipnja 2012. godine.

Tim se projektom kojeg je izvodilo poduzeće Cesta d.o.o. Pula, preuredila regulacija prometa na postojećem parkiralištu na način da se odvojio automobilski od autobusnog prometa, čime se zasigurno povećala sigurnost učenika u prometu. Na prometnici širine 4 metra ima mjesta za pet autobusa koji istovremeno dovoze i odvoze učenike. Tako se učenicima obezbjedio siguran i nesmetan ulazak odnosno izlazak iz autobusa. Ulaz na autobusno okretište je sa jugoistočne strane parkirališta.
Navedenim zahvatom osigurala se sigurna pješačka komunikacija od raskrižja ulica Karla Huguesa i županije Somogy do ulaza u Osnovnu školu. Investitor je komunalno poduzeće Usluga d.o.o. Poreč, a voditelj projekta je Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča – Parenzo. Vrijednost radova iznosi nešto manje od 500.000,00 kuna.