Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića Održan Olimpijski festival dječjih vrtića

Prilikom otvorenja Olimpijskog festivala dječjih vrtića održanog u petak, 11. svibnja 2018. na stadionu Veli Jože, okupljenu djecu, njih 230 iz 7 porečkih vrtića, tete i roditelje pozdravio je predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča-Parenzo, Alfredo Mendiković  i  gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, koji je svima zaželio dobar provod tijekom Festivala na kojem su svi pobjednici.

Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ i ove se godine u svibnju diljem Hrvatske okuplja više od 15 tisuća mališana na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, a prijavljeno je ukupno preko 400 ekipa iz više od 40 gradova i općina. Mali sportaši na Festivalu se upoznaju sa svim sastavnicama olimpijskih igara:  mimohodom, paljenjem olimpijskog plamena, podizanjem olimpijske zastave, te sportskim nadmetanjem. Natječu se u malom nogometu, trče na 50 metara i u štafeti 4×25 metara, bacaju lopticu u dalj i skaču u dalj. Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine, je da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo. HOO ovim festivalom želi dati svoj doprinos odgajanju djece putem sporta i poticanju harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta. U ovoj manifestaciji je u proteklih 17 godina sudjelovalo više od 140.000 djece. Većina njih upravo je na Festivalu prvi put u životu sudjelovala u nekom sportskom natjecanju, a neki od njih su se sigurno nakon tog iskustva nastavili baviti sportom te će možda jednoga dana postati i olimpijci.

IN ITALIANO...