Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Upisi u gradski "Ljetni kamp 2018"

Upisi u gradski "Ljetni kamp 2018" Upisi u gradski "Ljetni kamp 2018"
U ponedjeljak 25. lipnja, na Gradskom kupalištu, Grad Poreč-Parenzo započinje s realizacijom svog poznatog ljetnog programa za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta „Ljetni kamp 2018.“,  zahvaljujući kojem su porečki roditelji mirniji na svojim radnim mjestima dok njihova djeca kvalitetno i sigurno provode slobodno vrijeme.

Pravo sudjelovanja u Kampu imaju djeca u dobi od navršene 5. do 14. godine života. Prednost upisa imaju djeca koja imaju  prebivalište na području Grada Poreča, a osim djece prebivalište na području Grada Poreča moraju imati i njihovi roditelji ili jedan roditelj. Učešće roditelja za ovu djecu  iznosi 650,00 kuna po djetetu po smjeni. Roditelji s dvoje i više djece koja pohađaju istu smjenu za drugo dijete plaćaju 487,50 kuna, a za treće 325,00 kuna. Djeca koja nemaju i čiji roditelji nemaju prebivalište na području Grada Poreča također mogu biti polaznici Kampa te plaćaju punu cijenu (1.489,21 kunu). Za djecu iz obitelji u socijalnoj potrebi troškove boravka snosi Grad Poreč u cijelosti, te će ih, ako nemaju osiguran prijevoz i stanuju izvan Poreča, u Kamp dovoziti djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Poreč.

Kamp će raditi svaki dan osim nedjelje, bez obzira na vremenske prilike, u 4 smjene, svaka u trajanju po 12 dana (prva smjena od 25.6. do 7.7., druga od 9.7. do 21.7. treća  23.7. do 4.8., četvrta od 6.8. do 18.8.). U slučaju kiše program će se provoditi u Centru za mlade Poreč, u prostoru koji je veličinom i opremom primjeren za ove aktivnosti. Radno vrijeme Kampa je od 6,45 do 16,15 sati, a po potrebi roditelja i dulje. Djeci će svaki dan biti servirana dva obroka: marenda i ručak, a svako dijete će na početku svake smjene dobiti dvije majice. Djeca će se organizirati u grupe prema dobi i aktivnostima u kojima sudjeluju.

Kamp je programski orijentiran na sportske aktivnosti i aktivnosti u vodi. Škola plivanja organizirat će se ujutro, a sportovi i igre u vodi ujutro i popodne. Obuka neplivača realizirat će se svakodnevno u grupama od po 12 djece. Aktivnosti u vodi i na „suhom“ su rekreativno-zabavno-natjecateljskog karaktera (turniri, igre bez granica s raznim brojnim rekvizitima, mozgalice, kvizovi, razne radionice: glazbena, plesna, šahovska, penjačka, i druge), a organizirat će se i cjelodnevni izleti brodom, podmornicom, te odlazak u zabavni i adrenalinski  park. U trećoj i četvrtoj smjeni aktivnosti će biti programski orijentirane na teens populaciju.

Voditelji aktivnosti su stručne osobe sa završenim edukacijama i licencama, a posebno ističemo da se poštuju i svi propisani normativi o veličini grupa ovisno o uzrastu djece, vrsti aktivnosti i mjestu izvođenja. U Kampu će se i ove godine djeci predstaviti porečke udruge kroz prezentacijske radionice, a sve aktivnosti u Kampu moći će se pratiti putem Facebook stranice Kampa.

Upisi u Kamp provodit će se:

1. putem on line upisnice na  http://www.porec.hr/adm/admin/shape=rect

-          I. i II. smjena od 11.5. do 20.6.,

-          III. i IV. smjena od 11.5. do 10.7.,

pri čemu su roditelji dužni priložiti skeniranu osobnu iskaznicu za oba roditelja te  izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište djeteta, na mail adresu ljetni.kamp@porec.hr

2.  u prostoru Ljetnog kampa Poreč na Gradskom kupalištu, nedjeljom od 3.6. do 24.6.2018.  od 11,00 do 15,00 sati.  

3. u Dječjem vrtiću „Radost“,  Rade Končara 7,  ponedjeljkom od 21.5. do 4.6. od 14,00 do 16,30 sati, te

4. u Osnovnoj školi Poreč, Karla Huguesa 7,  utorkom od 22.5. do 5.6. od 11,00 do 16,30 sati.

Prilikom neposrednog upisa djeteta u Kamp roditelji su dužni dati na uvid svoje osobne iskaznice, te izvod iz matice rođenih ili drugi dokument iz kojeg je vidljivo prebivalište roditelja i djeteta.

Uplate roditelja za boravak djece u Kampu potrebno je izvršiti prije početka rada Kampa.

Detaljnije informacije moguće je dobiti, osim na besplatni telefon 0800404400, na telefon Grada Poreča-Parenzo broj 052/634-321,  (Ira Kocijančić), u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu.

IN ITALIANO...