Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U tijeku je osnivanje porečkog kulturno-turističkog klastera

U tijeku je osnivanje porečkog kulturno-turističkog klastera

U sklopu EU projekta I-Archeo.S na porečkom će području uskoro biti formiran novi kulturno-turistički klaster, s ciljem valorizacije prirodne i kulturne baštine te održivog gospodarskog razvoja. Javni i privatni sektor povezat će se kako bi ponudili kvalitetan proizvod koji ne robuje okvirima turističke sezone, a više o projektu zainteresirani će moći saznati na predstavljanju u porečkom Učilištu 4. svibnja 2018. u 10 sati.

Lokalna zajednica i njezini gosti dobit će kroz projekt nove edukativne itinerare, skrojene tako da porečke specifičnosti i identitet osnaže, artikuliraju, a zatim i “serviraju”, što kroz svoje sadržaje, što putem mobilne aplikacije u kojoj će sve biti objedinjeno. Ekonomski interes uključenih kao dio zajedničke razvojne strategije klastera te kulturna i prirodna baština kao pokretač novih gospodarskih tokova temelji su na kojima se uspostavlja integrirani sustav usluga.

Kako bi se osigurala dugotrajnost rezultata, isplanirano će se provoditi minimalno pet godina od završetka projekta, a pilot aktivnost, svojevrstan test za čitav klaster na rasporedu je početkom svibnja 2019. u obliku kulturno-turističke manifestacije.

Pozivaju se svi zainteresirani javni i privatni dionici, ma koliko “mali” ili “veliki” bili, a koji djeluju u sektoru održivog turizma, upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom, poljoprivredno-prehrambenom sektoru te različiti obrti da direktno uključe u projekt putem javnog poziva koji je objavljen na web stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč (poup.hr) koji je tvoren do 10. svibnja. Predstavljanje projekta održat će se u Učilištu 4. svibnja 2018. u 10 sati.

Što je I-ArcheoI-Archeo.S integrirani sustav prirodne i kulturne baštine te kulturnih aktivnosti je EU projekt vrijedan 1.176.243,00 €, a povezuje šest hrvatskih i talijanskih partnera Pučko otvoreno učilište Poreč, Grad Pazin, Grad Crikvenicu, Teatro Marche iz Ancone, regiju Abruzzo te nositelja projekta Teatro Pubblico Pugliese iz Barija. Projekt je financiran u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska. Iz Europskog fonda za regionalni razvoj Pučkom otvorenom učilištu za projekt je odobreno 128.073,75 EUR. Projekt traje do 30. lipnja 2019.

IN ITALIANO...