Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Novo ruho porečke kućice za knjige

Novo ruho porečke kućice za knjige

Mnoštvo sretnih kućica izrađeno je ovoga petka, 27. travnja 2018., na kreativnoj radionici iz ciklusa Petkom u pet u Gradskoj knjižnici Poreč. Povodom Dana Grada Poreča, knjižnica je djecu upoznala sa svjetskim projektom Little free library, na čijoj je mapi gradova knjiga, prvi u Hrvatskoj, ucrtan i Poreč.

Male kućice za knjige odličan su način širenja čitateljske mreže, a djeca su sa zanimanjem pratila i priču porečke kućice iz Parka Olge Ban koja je s prvim znacima proljeća, nakon zimske restauracije, vraćena na svoje mjesto na radost brojnih ljubitelja čitanja. Kućicu, koju je 2015. godine oslikao Vjekoslav Vojo Radoičić, restaurirala je Vlasta Radoičić, uz pomoć Deana Jovičevića. Prema Radoičićevom idejnom rješenju oslikana je i obližnja klupica za čitanje, a završena kompozicija u ovom kutku porečkog parka, kao da svojim veselim koloritima poziva sve zaljubljenike u čitanje na literarne avanture obojene Vojinim optimizmom.  

Mali polaznici radionice prošetali su se do kućice i svatko je od njih obogatio jednom doniranom slikovnicom te su one na taj način postale stanari ove male sretne knjižnice.  

Podsjećamo da je mala knjižnica na otvorenom namijenjena svima. Možete uvijek donositi nove knjige, ili posuditi one koje se već tamo nalaze, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini.  

Neka knjige putuju!

Gradska knjižnica Poreč

IN ITALIANO...

Dodatni materijali