Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Povodom Dana Grada, gradonačelnik Poreča održao prijem za bivše porečke gradonačelnike

Povodom Dana Grada, gradonačelnik Poreča održao prijem za bivše porečke gradonačelnike

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je ususret svečanom obilježavanju Dana oslobođenja i Dana Grada održao prijem za bivše gradonačelnike Poreča. Tako su se danas, 26. travnja 2018., u Maloj vijećnici po prvi put nakon više godina, susreli bivši gradonačelnici Oreste Cossetto, Sandro Ribarić, Lenjin Rakovac, Drago Restović, Miro Dodić, Ljubo Kosić i Josip Maras.

Gradonačelnik je zahvalio svima na odazivu i dobroj volji da se s jednim lijepim povodom kao što je Dan Grada, ponovno okupe u gradskoj palači u kojoj su svi okupljeni odradili svoj gradonačelnički mandat.

- Svi ste vi utkali dio sebe u povijest Poreča, u neke prepoznatljive projekte, priče i prizore iz svakodnevice našeg grada. Mislim da jako dobro razumijete koliko je pozicija gradonačelnika izazovna kad želite puno toga učiniti za svoj grad i vjerujem da će mi vaše iskustvo i savjeti pomoći da kroz razgovor dođemo do još boljih ideja, rekao je gradonačelnik Peršurić .

U ugodnom druženju, koje je trajalo više od sat vremena, Peršurić je predstavio aktualne projekte i pokazatelje za Poreč, kao i ciljeve za daljnje razdoblje. Bivši su gradonačelnici pohvalili Peršurićevu inicijativu za održavanje prijema bivših gradonačelnika, a posebno su bili zainteresirani za temu uređenja gradske rive i Peškere, kao i daljnja uređenja u starom gradu. Bilo je govora i o tome kako su za kvalitetno prostorno planiranje u Poreču postavljeni dobri temelji u prošlosti. Poreč je zahvaljujući tome, u odnosu na ostale obalne gradove, sačuvao svoje najveće i najvažnije priobalne, zelene oaze. Uz to, predloženo je da se ovakvi susreti postanu učestaliji, kako bi svojim iskustvom mogli dati doprinos.

IN ITALIANO...