Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Vijećnički sat 34. sjednice Gradskog vijeća

34. Sjednica Gradskog vijeća održana u četvrtak, 26.travnja 2012.g. započela je vijećničkim satom. Radi li se nešto u vezi nove organizacije Hitne medicinske pomoći, jer kako navodi vijećnica Snježana Mekota, i dalje ima primjedbi građana?

Zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš je istakla kako se radi o ozbiljnom pitanju s kojim se Grad Poreč konstantno i temeljito bavi. Grad ulaže maksimalne napore u mogućnosti rješavanja nove situacije. Poduzeli smo jako puno, slali apele i brojna pisma resornom odjelu Istarske županije, navodi dogradonačelnica. Apelirali smo u više navrata da se naša hitna dodatno opremi, razgovarali smo s resornim ministrom, napisali zajedničko pismo Istarskoj županiji s načelnicima općina Poreštine, te temeljem toga dobili 2 medicinske sestre i šestog liječnika jedini u Istri, objasnila je Basanić Čuš. Istarski domovi zdravlja i  Zavod za hitnu medicinu su potpisali ugovor što znači da „hitna“ ima pravo koristiti kapacitete saniteta u svim situacijama spašavanja života, isttaknuto je na vijeću. Grad Poreč uvijek prvi upućuje apele, pa je tako prvi upitao što će biti u ljetnim mjesecima kad se broj stanovnika u našem gradu učetverostruči. Ravnatelj Istarskih domova zdravlja je kazao kako će oni organizirati rad HMP u ljetnim mjesecima, navodi dogradonačelnica i zaključuje kako je Grad Poreč osigurao u Proračunu sredstva za Zavod za hitnu medicinu.

Vijećnica Snježana Mekota je podsjetila gradonačelnika na razgovore s voditeljima trgovačkih centara u vezi financiranja javnog prijevoza, a kako navodi gradonačelnik Štifanić, razgovora je bilo, ali do ovog trenutka, osim želje da se veća turistička naselja povežu s trgovačkim centrima, drugi se dogovori nisu realizirali.   
Nadalje, vijećnicu je zanimalo s koliko slobodnih socijalnih stanova raspolaže Grad te da li su riješeni sporovi koje je Grad imao s određenim korisnicima? Gradonačelnik Štifanić je jasno odgovorio kako slobodnih stanova nema te kako se poštuje, prema mišljenju stručnog tima s kojim gradonačelnik surađuje, lista prioriteta oko dodjele stanova. Da li je moguće doznati termin završetka radova u ulici Mate Vlašića 8 od remonta prema trgovačkim centrima? Odnosno da li će se sloj asfalta pokrpati ili se misli kompletno sanirati taj dio ceste?bilo je pitanje koje je uputila potpredsjednica Sanja Oplanić.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča - Parenzo, održanoj 26. travnja 2012. godine, vijećnica Danijela Banko Štokovac postavila je pitanje u vezi zakupa poslovnog prostora - podruma stare zadruge u Baderni i omogućavanja korištenja prolaza pokraj te zgrade. U svezi iste zgrade vijećnica je zatražila da nadležni upravni odjel odgovori u kojoj je fazi dugogodišnji sudski postupak vraćanja oduzete imovine bivšim vlasnicima. Isto tako je, na inicijativu mještana, zamolila da se natječaji za prodaju nekretnina ili davanje u zakup poslovnih prostora istaknu i u mjesnim odborima na čijem se području dotična nekretnina ili poslovni prostor nalazi (preslika pitanja i inicijative u prilogu).

Vijećnik Lovra Šimić osvrnuo se na izgradnju kanalizacijske mreže u naseljima, te ga interesira zašto se postavljaju cijevi promjera 250 mm kada se već dosada pokazalo da takve cijevi nisu dovoljne i da se nakon kratkog vremena mijenjaju za veće.

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča - Parenzo, održanoj 26. travnja 2012. godine, vijećnica Tereza Radolović osvrnula se je na učestalo parkiranje kampera na parkiralištu kod Osnovne škole Poreč, te je predložila da komunalni redari redovito obilaze i upućuju vlasnike krivo parkiranih kampera na postojeće adekvatno parkiralište, namijenjeno i opremljeno upravo za takva vozila.