Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Dogradonačelnica pozdravila sudionike 5. Susreta prijevoznika HOK u Poreču

U Poreču, u hotelu Valamar Rubin 26. i 27. travnja 2012. godine održava se 5. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg susreta je Obrtnička komora Istarske županije, a pokrovitelj Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Uspješan rad je sudionicima skupa  u ime gradonačelnika Grada Poreča- Parenzo,  poželjela njegova zamjenica Nadia Štifanić Dobrilović izrazivši veliko zadovoljstvo činjenicom da se upravo u  Poreču održava ovako važan susret. Nadam se da će sličnih susreta u našem gradu biti još i da će iz Poreča odnijeti najljepše uspomene, zaključila je Štifanić Dobrilović.

Susret prijevoznika svake godine okuplja značajan broj prijevoznika, kao i svih ostalih dionika u obavljanju prijevozničke djelatnosti. Riječ je o iznimno značajnom skupu za sve prijevoznike - obrtnike, kao i za ostale sudionike prijevozničke djelatnosti, koji tamo imaju priliku razmijeniti međusobna iskustva i problematiku sa predstavnicima relevantnih institucija.

Na susretu će biti obrađene teme vezane uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu, autotaksi prijevoz i prijevoz putnika malim turističkim brodovima. Svi sudionici imat će priliku saznati nove informacije bitne za struku, kao i iznijeti najznačajnije probleme te ponuditi svoje viđenje rješenja.

Na 5. Susretu prijevoznika kroz izlaganja i raspravu dodatno će se razmotriti aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti:

Registar prijevoznika i Stručna osposobljenost vozača – početne kvalifikacije i periodička izobrazba

Jedinstveni provozni postupak

Analiza najučestalijih prekršaja temeljem Zakona o mobilnim radnicima

Osiguranje prijevozničke odgovornosti

Poticanje učinkovitijeg korištenja energije u prometu – planirane aktivnosti Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2012. godini

Utjecaj ulaska u EU na prijevoznike Republike Slovenije

Beneficirani radni staž