Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Poreč uskoro dobiva Aquapark - aquacolors aerial view Poreč uskoro dobiva Aquapark - aquacolors entrance

Poreč uskoro dobiva Aquapark

Aquapark Aquacolors Poreč predstavljen je danas u Maloj vijećnici Uprave Grada Poreča – Parenzo. Radi se, naime, o Aquaparku koji će se prostirati na površini od 7 hektara i biti jedan od najvećih u Europi.

Neobične adrenalinske atrakcije, veliki bazen s valovima veličine tri metra, kilometar duga lijena rijeka za uživanje i opuštanje. Najveća adrenalinska atrakcija i doživljaj sigurno će biti tobogan na visini od 24 metra, a sve su to samo neke od atrakcija u kojima će tisuće ljudi moći svakodnevno uživati.

Gradonačelnik Grada Poreča - Parenzo Edi Štifanić je na konferenciji naglasio kako se radi o doista značajnom projektu zbog stvaranja novih motiva dolaska u naš grad, obogaćivanja  turističke ponude u našem gradu, a ono što je najvažnije stvaranja dvjestotinjak novih radnih mjesta za mlade ljude. Grad će maksimalno stati iza ovog privatnog projekta, a investitori će dobiti svu potrebnu dokumentaciju na vrijeme. Naša je želja da do iduće turističke sezone bude otvoren Aquacolors Poreč, zaključio je gradonačelnik Štifanić.

Inspiraciju za naziv vodenog razigranog parka Aquacolors, arhitekt Jiri Knesl iz Brna pronašao je upravo u bojama mora, sunca, cvijeća, neba. Sve će građevine unutar parka biti također moderne i vrlo atraktivne, naglasio je arhitekt Knesl. Ono što će se danju koristiti za potrebe Aquaparka kao što su slastičarnice, suvenirnice, restorani, u večernjim satima se može pretvoriti u zanimljivi zabavni centar na otvorenom s pozornicom i eventualnim plesnim podijem.

Investitor,tvrtka Asket d.o.o., u mješovitom hrvatsko-češkom vlasništvu, je odabrala Istru za ovako velik projekt prvenstveno jer je Istra perjanica hrvatskog turizma.  Tretirat će se i obnavljati ista voda, tako da će se paziti na potrošnju, dodao je direktor tvrtke Silvano Bralić. U suvenirnici će se prodavati majice, ručnici i ostalo s logom Aquaparka Poreč pa će se i na taj način promovirati Poreč. Mi smo ovdje naišli na veliku podršku od strane Grada Poreča, ističe direktor Bralić. Obišli smo dosta sličnih parkova po Americi i Europi, skupili zanimljive ideje i utiske, te se na posljetku  odlučili  za idejno riješenje Aquacolors Poreč, studija Knesl iz Brna. Aquacolors Poreč vrijedan je 25 milijuna eura sigurno će biti u korist turizma i zapošljavanja mladih, kazao je Bralić i dodao kako bi radovi trebali započeti već za mjesec dana.

Radi se o području poznatom kao Mornarica uz cestu Poreč - Vrsar. Već su u fazi izrade Urbanističkog plana uređenja bili uključena sva komunalna i javna poduzeća, naglasio je pročelnik UO za prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Damir Hrvatin. Obzirom da je rađen Urbanistički plan uređenja bilo je zatraženo i mišljenje županijskog odjela za održivi razvoj, te je rečeno kako nije potrebno izrađivati studiju utjecaja na okoliš.

Predstavljanju projekta su također nazočili Frantisel Studenka i  Eva Borecka iz tvrtke Asket d.o.o.