Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Tjedan psihologije: Predavanje„Djeca s licima koja sjaje – Glow kids“

Tjedan psihologije: Predavanje„Djeca s licima koja sjaje – Glow kids“

Svakodnevno možemo vidjeti nove generacije djece koja gotovo u transu, kao hipnotizirana gledaju u ekrane mobitela, tableta i to na igralištima, u kafićima, restoranima, pa i u školama. Često ne čuju što im govorimo, a reagiraju burno negodujući, ponekad i agresivno kada im se tehnička sprava pokuša oduzeti, ukloniti! Fenomen se naziva „Djeca s licima koja sjaje… – Glow kids“.

Kuda to vodi, kako djeluje na dječji mozak, jesu li nam ekrani „kidnapirali“ djecu, radi li se o pravoj ovisnosti, … i što bi roditelji trebali činiti …? O ovom aktualnom, sveprisutnom fenomenu i njegovim posljedicama koje zastrašuju govorit će povodom 11. Tjedna psihologije u Poreču primarius dr. Ivan Burcar, kirurg i subspecijalist kardijalne kirurgije sa Klinike za kardijalnu kirurgiju KBC Zagreb.

Dr. Burcar, i sam otac troje djece, kao liječnik i roditelj posvetio se, među ostalim, proučavanju ovog fenomena ovisnosti djece o tehnologiji i njegovih posljedica za tjelesno i mentalno zdravlje djece.

Pozivamo roditelje, djedove, bake, učitelje, odgajatelje i druge važne odrasle u životu djece da dođu na predavanje u Zdravi grad Poreč, u srijedu, 21.02.2018. u 18.30 sati, adresa Mauro Giosseffi 4 (u prizemlju Doma za starije Poreč pored Doma zdravlja) koje će se održati povodom 11. Tjedna psihologije.

IN ITALIANO...