Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U srijedu svoja vrata otvara 33. izdanje Promohotela

U srijedu svoja vrata otvara 33. izdanje Promohotela

U srijedu svoja vrata otvara 33. izdanje Promohotela U srijedu svoja vrata otvara 33. izdanje Promohotela
Promohotel 2018. – 33. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam održat će se u dvorani Žatika od 21. – 24. veljače 2018. godine. Sajam će se održati na 4500 m2 unutrašnjeg i 500 m2 vanjskog izložbenog prostora. Ove se godine na sajmu predstavlja 200 izlagača, što znači da manifestacija po broju izlagača i po kvadratima sajamskog prostora bilježi porast od 10% u odnosu na prethodnu godinu, kao i povećanje inozemnih izlagača za 30%.

Direktorica sajma Ivana Štiković iz porečke tvrtke Studio 053 najavila je brojne izlagače, ali i novitete.

-Tvrtke koje izlažu na sajmu dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Belgije i Mađarske. Na sajmu se predstavljaju renomirane hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora te europski proizvođači i distributeri koji zastupaju više od 500 poznatih svjetskih brendova. Moramo naglasiti odličan odaziv izlagača unatoč tome što se u istom terminu kada se održava Promohotel, u Hrvatskoj i inozemstvu održava nekoliko tematski sličnih sajmova, rekla je Štiković i napomenula da je sajam namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu.

- Cilj održavanja sajma je približavanje svjetskih trendova u ugostiteljstvu i turizmu svima zainteresiranima čime sajam doprinosi promociji i razvoju grada, županije, ali i šire regije. Svi zainteresirani imat će priliku upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge kojima mogu poboljšati svoje poslovanje. Promohotel kao mjesto dragocjenih poslovnih susreta na jednom mjestu okuplja svjetske novitete i idealna je prilika za direktan kontakt kupaca sa dobavljačima i trgovcima koji u naš grad dolaze predstaviti svoje najnovije proizvode, dodala je Štiković. 

Program izlaganja sastoji se od kompletnog HORECA asportimana - hotelske opreme i kozmetike, ugostiteljske opreme i inventara, prehrane i slastica, aparati za pripremu toplih napitaka i rashladnih uređaja. Tu su i papirnata galanterija, tekstil i dekoraterski programi, grijanje i obnovljivi izvori energije, kreveti i madraci, wellness program, sportska oprema, profesionalna oprema za čišćenje, oprema za uređenje eksterijera i interijera, namještaj na bazi drva kao osnovne sirovine, raznorazna rješenja s područja IT tehnologija, grafička i vizualna rješenja, električna vozila i ostalo.

Cooking show

Štiković je posebno izdvojila Cooking show, novitet za koji vjeruju da će privući brojne posjetitelje.

-  Promohotel i ove godine u svoju kuhinju dovodi poznate chefove od kojih će posjetitelji sajma imati priliku uživo vidjeti kako pravi majstori od svakodnevnih namirnica pripremaju odlične kreacije i slasne zalogaje, a da pritom zadovolje i najzahtjevnije nepce. Cooking show započinje u srijedu sa renomiranim chefom Davidom Skokom, poznatim promotorom ribljih delicija. Četvrtak kuhinju preuzima Domagoj Barišić koji koristi dostupne resurse lokalnih istarskih namirnica te svojom maštom i modernim pristupom kreira neodoljive okuse. Petak je rezerviran za Matu Jankovića, poznatog po gostovanjima u mnogobrojnim kulinarskim emisijama, dok ćemo zatvaranje sajma prepustiti vrhunskoj chef-ici Kristini Jehnić i njezinim slatkim kreacijama. U srijedu će u Gastro zoni biti posluženi Pazinski cukerančići koji odnedavno imaju posebnu vrijednost. Naime, Rješenjem Ministarstva kulture iz prosinca prošle godine UMIJEĆU PRIPREME TRADICIJSKE SLASTICE PAZINSKI CUKERANČIĆ dodijeljeno je svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra te je kao takvo uvršteno na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, zaključuje Štiković.

Sudjelovanje TUŠ Antona Štifanića

Promohotel će u suradnji s Turističko-ugostiteljskom školom Antona Štifanića iz Poreča pružiti mogućnost učenicima kuharskog smjera da se pridruže renomiranim chefovima u Gastro zoni te zajedno s njima kroz sve dane trajanja sajma šire svoja znanja i prikupljanju iskustva za daljnji rad i školovanje. Tu je inicijativu posebno pohvalila zamjenica porečkog gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović.

- U vremenima kad se mnogi susreću s manjkom kvalitetne radne snage u ugostiteljstvu, naša je velika prednost da u svom gradu imamo srednju turističko-ugostiteljsku školu. Hvala Promohotelu na ovoj inicijativi i omogućavanju mladima iz ove škole da uče i stječu iskustvo na jednom ovakvom događaju, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Brojna predavanja i edukacije

Stručna suradnica u Studiju 053, Nataša Ravnić Gašparini nabrojala je brojna kvalitetna predavanja i edukacije koje donosi ovogodišnje izdanje sajma.

-S ciljem povezivanja i pružanja informacija o aktualnim trendovima na području turizma, tijekom sajma Promohotel održat će se niz popratnih događanja, od kojih naglašavamo specijalizirana predavanja, prezentacije, okrugle stolove, panel rasprave i edukacije. Zajedno s Turističkom zajednicom Grada Poreča organiziramo dva dana potpuno posvećena edukaciji vlasnika i menadžera u obiteljskom smještaju. Bit će govora i o uređenju poslovnih prostora s ciljem podizanja kvalitete, ne samo smještajnih objekata, nego i poslovnih prostora ostalih subjekata koji prodaju svoje proizvode i usluge kako lokalnim stanovnicima, tako i gostima u destinaciji. Zainteresirane očekuje i predavanje o trendovima u event menadžmentu, te zanimljivosti iz svijeta informatike – naravno, sve prilagođeno turističkoj tematici. O aktualnoj pitanjima i rješenjima razgovarati će predstavnici nadležnih institucija, a govorit će se i o implementaciji ekoloških rješenja u turizmu, kao i o mnogim drugim zanimljivim temama, rekla je Ravnić Gašparini.

Direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik dodao je kako se privatni iznajmljivači rado odazivaju na radionice u organizaciji TZ, no za ove je već pristiglo 150 prijava, što pokazuje da iznajmljivači žele raditi na svojoj ponudi.

Ulaz na sajam kao i na stručna događanja, slobodan je za sve posjetitelje.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE: Srijeda, 21.02.2018. / 12:00 – 19:00 sati Četvrtak, 22.02.2018. / 10:00 – 19:00 sati Petak, 23.02.2018. / 10:00 – 19:00 sati Subota, 24.02.2018. / 10:00-17:00 sati

Svečano otvorenje sajma Promohotel održati će se u srijedu 21. veljače, u 12:00 sati ispred dvorane Žatika u Poreču. Sajam će otvorenim za sve posjetitelje proglasiti župan Istarske županije Valter Flego.

IN ITALIANO...