Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta

Na 32. Sjednici Gradskog vijeća jednoglasno su prihvaćeni Prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Poreča-Parenzo za k.o. Baderna, k.o. Fuškulin, k.o. Mugeba, k.o. Musalež, k.o. Nova Vas, k.o. Varvari i k.o. Žbandaj, te Konačni prijedlog Javnog natječaja za prodaju poljoprivrednog zemljišta na gore navedenim područjima.

Gradsko vijeće je donijelo odluku o raspisivanju Javnog natječaja za prodaju 63 katastarske čestice. Prvenstveno pravo kupnje određeno je člankom 36. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. U tekstu natječaja je navedena dokumentacija koju treba priložiti kako bi se ostvarilo prvenstveno pravo na kupnju poljoprivrednog zemljišta.Za uplatu prodajne cijene u cijelosti kod sklapanja ugovora o prodaji poljoprivrednog zemljišta, kupac ostvaruje pravo na popust u visini od 20%, isto tako u slučaju obročne otplate utvrđuje se rok otplate do iznosa prodajne cijene i to na 5, 10 i 15 godina.  Pročelnik UO za upravljanje Gradskom imovinom Đulijano Petrović naglasio je kako se  za zapuštene oranice s visokim raslinjem može pri kupnji ostvariti popust od 10 %.

Podsjetimo kako je Gradsko vijeće Grada Poreča- Parenzo na sjednici održanoj dana 3. veljače 2011. godine, donijelo Odluku o donošenju Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Poreča- Parenzo.

Nakon donošenja Programa, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja je dalo Şuglasnost na isti 11. svibnja 2011. godine, a sve temeljem Članka 30. Zakona o poljoprivrednom zemljištu, nakon čega je moguće raspolagati poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države.

Upravno tijelo općine, odnosno grada nadležno za poljoprivredu imenovalo je povjerenstvo koje utvrđuje poljoprivredno zemljište, pa je Gradonačelnik Rješenjem o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za utvrđivanje prijedloga raspolaganja poljoprivrednim zemljištem na području Grada Poreča- Parenzo imenovao Povjerenstvo sa zadatkom praćenja, provedbe i realizacije postupka raspisivanja javnog natječaja za prodaju i zakup poljoprivrednog zemljišta.