Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Osnivanje Lokalne akcijske grupe poreštine

Organizacijski odbor Lokalne akcijske grupe Poreštine i AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre organiziraju seminar na temu: osnivanje Lokalne akcijske grupe poreštine. Ovo je prva u nizu od 3 ciljanih seminara/radionica, koja ima za cilj upoznati širu javnost sa procesom osnivanja Lokalne akcijske grupe Poreštine (u nastavku LAG), prednostima uključivanja u LAG, te mogućnostima financiranja projekata LAG-a nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku Uniju.  

Proces osnivanja LAG-a Poreštine formalno je započeo 21. siječnja 2011. godine u Poreču potpisivanjem Sporazuma o postupku i mjerama za osnivanje Lokalne akcijske grupe(LAG) ruralnog područja Poreštine. Potpisnici Sporazuma su općine Kaštelir Labinci, Višnjan, Sv. Lovreč, Vrsar, Tar Vabriga, Funtana, Vižinada i grad Poreč.   LAG je oblik javno privatnog partnerstva koji će nakon ulaska Hrvatske u EU moći povlačiti značajna financijska sredstva u domeni poljoprivrede i ruralnog razvoja putem tzv. LEADER Programa. Uključivanje u rad LAG-a je dobrovoljno, te je upravo sada pravo vrijeme za formiranje institucionalnih okvira za sudjelovanje u projektima financiranima od  Europske Unije koji će omogućiti održivu revitalizaciju ruralnih područja. Seminar će se održati u Velikoj vijećnici gradske uprave Poreč - Parenzo, u srijedu 07. prosinca 2011. godine od 11.30 do 13.30.

Bilo bi nam iznimno zadovoljstvo da prisustvujete seminaru, te da se uključite u rad našeg LAG-a. Vašim aktivnim sudjelovanjem dati ćete doprinos kvalitetnijem informiranju o budućnosti ruralnog razvoja Hrvatske. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.   Za dodatne informacije možete nam se obratiti na telefon 052/451 099 (mr.sc. Ana Černjul), te putem e-maila: ana.cernjul@porec.hr    
Organizacijski odbor Lokalne akcijske grupe Poreštine i AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre    

Dodatni materijali