Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Aktualan vijećnički sat 25.sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo

Aktualan vijećnički sat započeo je pitanjem vijećnice Snježane Mekote. Zanimala ju je zamjena nekretnina odnosno što je sa nekretninom na trgu Antuna Grabara 1 koju je Grad dobio zamjenom sa prostorom u Decumanovoj ulici 11. Gradonačelnik Edi Štifanić odgovorio je da će se ubrzo za taj poslovni prostor raspisati natječaj.

Također je imala pitanje vezano za naselje Červar Porat, odnosno zašto se na tom području ne kosi trava. Što se tiče košnje kako za grad tako i za Červar Porat postoji godišnji ugovor sa komunalnim poduzećem Usluga d.o.o. Poreč gdje je naveden točan broj košnji. Očekujemo da će Usluga ispoštovati, odnosno da će sukladno Programu izvršiti košnju u navedenom naselju, odgovorio je pročelnik UO za komunalni sustav Milan Laković.
Također je kazala da se stanovnici Nove Vasi – Gedići žale da im svaki sat nestaje struje na nekoliko sekundi. Na njeno pitanje nadovezao se i vijećnik Robert Velenik pitavši što se dešava sa opskrbom struje. Oba pitanja biti će upućena HEP-u Poreč.

Vijećnik Azeglio Picco želio je informaciju o Programu raspolaganja poljoprivrednim državnim zemljištem u vlasništvu RH za područje Grada Poreča – Parenzo.
Gradonačelnik je kazao kako je Grad 02.06. dobio suglasnost Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja na Program . Na temelju članka 15. Zakona o poljoprivrednom zemljištu Upravno tijelo grada nadležno za poljoprivredu imenovalo je  povjerenstvo sastavljano od tri člana: pravne, geodetske i agronomske struke koje utvrđuje poljoprivredno zemljište koje će se izložiti javnom natječaju. Potrebno je kompletirati dokumentaciju potrebnu za raspisivanje natječaja te je potrebno provesti postupak prilikom raspisivanja javnog natječaja za prodaju/ zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH odnosno treba donijeti Odluku na Gradskom vijeću o raspisivanju javnog natječaja prodaja/ zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Zatim Gradsko vijeće objavljuje Javni natječaj ( u trajanju od 15 dana) nakon čega slijedi javno otvaranje ponuda (zapisnik o otvaranju ponuda, zapisnik o analizi pristiglih ponuda). Potom Gradsko vijeće donosi Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuditelja koji se šalje na Suglasnost Ministarstvu. Nakon toga se sva natječajna dokumentacija i nacrt Ugovora šalje na pravno mišljenje Državnom odvjetništvu nakon čega slijedi potpisivanje Ugovora- javni bilježnik. Slijedi uvođenje u posjed- povjerenstvo-  u roku od 30 dana od sklapanja Ugovora, te se sastavlja zapisnik o uvođenju u posjed, objasnio je Štifanić.

Je li pretplatničke kartice za parkiralište kod suda mogu dobiti svi (stranci i nedomicilno stanovništvo) ili su one samo za domicilno stanovništvo sa registarskim oznakama PU bilo je pitanje vijećnika Darka Saftića. Pitanje je proslijeđeno komunalnom poduzeću Usluga d.o.o. Poreč.

Vijećnicu Sanju Oplanić zanimalo je kakvi se radovi rade na području Starog Červara – Sv. Ana. Tvrtka Agrokor koja je i investitor  na navedenom području radi cestu kroz maslinik kao i vidikovac i kušaonu ulja, a izvođač je poduzeće GP Krk, odgovorio je Štifanić.

Da li je, a ako nije kada će započeti s radom Centar za psihosocijalni tretman nasilnika u obitelji pitala je vijećnica Sandra Čakić Kuhar. Odgovor je dala zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš kazavši kako je jedan od zdravstvenih prioriteta Grada Poreča sigurnost u zajednici. Ove smo godine prvi puta u Proračunu izdvojili sredstva za financiranje Programa za psihosocijalni tretman nasilnika, prvenstveno nasilja u obitelji. Program, kazala je Basanić Čuš još nije počeo jer je vrlo kompleksan. Provode ga samo stručnjaci koji su na razini države prošli edukaciju da mogu raditi tretman počinitelja nasilja. U Istri ima šest educiranih stručnjaka koji će provoditi Program u Poreču kao prvom gradu u Istri. Proces rada je već počeo, a osiguran je i specifičan prostor. Prva grupa sa radom bi  trebala početi 01. kolovoza .

Na županijskoj cesti od rotora Kukci prema Kašteliru – Labincima neke kuće kada pada kiša imaju problema sa vodom koja im ulazi u prostorije. Što se po tom pitanju može napraviti zanimalo je vijećnika Eđidia Rošu.Pitanje je upućeno na odgovor ŽUC-u.