Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa

Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa

Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa Pripreme za Europsko prvenstvo u rukometu u Poreču u punom jeku, grad posjetio i Pop-up muzej hrvatskog rukometa
Europsko prvenstvo u rukometu – EHF EURO 2018 održat će se u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja 2018. godine, a gradovi domaćini su Poreč, Split, Varaždin i Zagreb. Poreč, kao jedan od gradova domaćina Europskog prvenstva u rukometu, premijerno je ugostio Pop-up muzej hrvatskog rukometa. Na Trgu slobode ovog je tjedna bila izložena bogata povijest hrvatskog rukometa – originalne medalje i pehari, brojna priznanja i dresovi reprezentativaca.

- Osnovna ideja je da građani, ljubitelji sporta, vide eksponate koje su naši rukometaši i rukometašice podigli u zrak nakon osvajanja brojnih medalja, poput pehara iz Portugala 2003. ili medalje osvojene na Olimpijskim igrama 2004. Ovo je i prvi put da su priznanja, medalje i pehari izašli iz trofejne dvorane Hrvatskog rukometnog saveza, a posjetitelji u Pop-up muzeju mogu kupiti ulaznice i suvenire te upoznati maskotu prvenstva – hrvatskog tornjaka po imenu Tor, rekao je Hrvoje Ružić iz Hrvatskog rukometnog saveza. Postavljanje muzeja u gradovima domaćinima dio je promotivnih aktivnosti u sklopu predstavljanja Europskog prvenstva, koje će se intenzivirati tijekom prosinca. U Poreču će rukomet gostovati i na Adventu Poreč, koji počinje za desetak dana.

Podsjetimo, dvorana Žatika u Poreču ugostit će reprezentacije skupine B Europskog prvenstva -Norvešku, Francusku, Austriju i Bjelorusiju. Interes navijača je velik, posebice Norvežana i Austrijanaca. Svoje reprezentacije u Poreču planiraju bodriti u velikom broju, a kako bi cijeli grad zaživio uz prvenstvo, u gradu će se organizirati i fan zona. Posebna se pažnja, ipak, daje uređenju dvorane Žatika.

-  Krajnji rok za dovršetak priprema za Europsko prvenstvo je 7. siječnja 2018. Dvorana Žatika do tad mora biti uređena po svim standardima i instrukcijama EHF-a., rekao je direktor organizacije prvenstva u Poreču Roland Fable i dodao kako je u dvorani još potrebno postaviti bočnu tribinu i dvije pomične iza golova, pripremiti pozicije za službeno osoblje i televizijske prijenose, kao i VIP i press lože.

IN ITALIANO...