Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

MO Varvari poziva mještane na izložbu i edukaciju orezivanja maslina

Mjesni odbor Varvari u subotu, 18. studenog 2017. organizira edukaciju orezivanja maslina, a povodom Sv. Maura, petu zajedničku izložbu umjetničkih radova mještana mjesnog odbora. Izložba se otvara u subotu, 18.studenog 2017. u 18:00 sati u prostoriji dvorane, na katu škole u Varvarima. 

Gošća na otvorenju je magistrica umjetnosti Marina Pacenti, a na izložbi sudjeluju:  Gracijela Sirotić, Mario Biljuh, Franc Dobrilović, Aliče Pištan, Daliborka Sirotić Milotić, Linda Rioža, Jelena Periša, Ernesta Olić, Alenka Lujanac Bodetić, Melita Horvat.   Izložbu možete razgledati od subote 18. studenog pa sve do utorka 21. studenog 2017. do 19 sati.                                         

Besplatna radionica obrezivanja maslina održat će se u subotu, 18. studenog 2017. godine s početkom u 10 sati u prostoru Mjesnog odbora u školi u Varvarima. Praktični - demonstracijski dio rezidbe kreće u 11h, a okupljanje je ispred prostorija MO-a Varvari u Varvarima. 

Zašto, kada i kako orezati maslinu? Odgovore na ova pitanja dat će vam djelatnici Instituta za poljoprivredu i turizam dr. sc. Marin Krapac i Elvino Šetić, dipl. ing. agr. Na edukaciji će se iznijeti osnove rasta i rodnosti masline, prikazati rodni i nerodni izboji masline te iznijeti podaci o potrebi i prednostima rezidbe stabla masline. Tijekom pokazne rezidbe prezentirat će se zahvati rezidbe rodnih stabala maslina.

Realizaciju projekta edukacije omogućila je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.  

IN ITALIANO...