Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima

Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima

Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima
Na petu obljetnicu provođenja DSD I ispita, ukupno 50 učenica i učenika Srednje škole Mate Balota Poreč primilo je u petak, 10. studenog 2017. na prigodnoj svečanosti Njemačke jezične diplome DSD (Deutsches Sprachdiplom) programa.

DSD program u SŠ Mate Balote uveden je 2004. godine, a nakon četverogodišnjeg pohađanja omogućava polaznicima polaganje ispita za Njemačku jezičnu diplomu, koja osigurava upis na bilo koje sveučilište u Njemačkoj bez polaganja ispita njemačkog jezika.  Uz to, škola od 2012. dobiva i pravo provođenja DSD I ispita.

Prigodnoj svečanosti održanoj u plenarnoj dvorani škole, prisustvovali su i okupljene pozdravili ravnatelj Krešimir Bronić, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović, te Mirjam Blažević, profesorica njemačkog jezika koja je povela prvu generaciju učenika u poučavanju ovog programa.

Blažević je izrazila zadovoljstvo prolaznošću većom od 90% polaznika na DSD I ispitu, te se zahvalila učenicima, ali i suradnicima na uspješnom provođenju DSD programa. Uz nju, u provođenju i pripremanju učenika za stjecanje Njemačke jezične diplome sudjelovale su i profesorice Suzana Roža Brajković, Marlena Vitasović i Marina Peršurić Antonić, koje sve imaju i pravo samostalno provoditi ispit DSD I jer imaju certifikat DSD ispitivača. Ove im se godine u predavanjima pridružila i prof. Manuela Riđić.

Zahvaljujući donacijama Bavarske vlade opremljen je multimedijalni kabinet za njemački jezik u školi, te dobivena vrijedna donacija u udžbenicima. Škola je 2007. godine dobila status ispitnog centra. Od tada do danas u školi se kontinuirano formira grupa polaznika DSD programa, a zahvaljujući značajnim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima njemačkog jezika, škola je dobila pravo provoditi i DSD 1 ispit za učenike koji se ističu u redovnoj nastavi njemačkog jezika. 

Škola se posebno zahvalila lokalnim medijima – portalu Parentium.com i radio-postaji „Centar“ , na vjernom praćenju svih aktivnosti od samog početka DSD programa u Poreču, a svečanost dodjele upotpunile su Megi Pasulji izvedbom skladbe na njemačkom jeziku „80 milionen“, te interpretacija pjesme Što je zlo Gottfrieda Bena u izvedbi Petre Nađ.

IN ITALIANO...