Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Zdravom gradu Poreč predavanje o muškom zdravlju

U Zdravom gradu Poreč predavanje o muškom zdravlju

U Zdravom gradu Poreč predavanje o muškom zdravlju U Zdravom gradu Poreč predavanje o muškom zdravlju
Dr. Predrag Mamontov, istarski urolog, sa suradnicima je u srpnju 2017. godine osnovao udrugu „Martišnjak s muštaci“ koja će svojim aktivnostima djelovati na način da mijenja sliku muškog zdravlja.

Muško zdravlje je godinama zanemareno te se o njemu govori manje nego o ženskom zdravlju (npr. nego o zdravstvenim problemima sa dojkama, maternicom i sl.).

Dr. Mamontov i suradnici će na predavanju 9. studenog 2017. s početkom u 18h  u Zdravom gradu Poreč, ukazati na važnost ranog otkrivanja i borbe protiv tumora prostate  i testisa te psihičkih problema kod muškaraca. Tumor prostate je najčešći tumor kod muškaraca u razvijenim zemljama. Tumor testisa je bolest mladih muškaraca između 15 i 40 godina.  Psihički poremećaji se često ne liječe pa završavaju suicidom (u RH suicid godišnje počini oko 500 muškaraca), dok 25% mladih muškaraca umire jer nisu osviješteni o ovim problemima.

Istarska turneja inovativnih i kreativnih, zanimljivih predavanja o problemima muškog zdravlja kojoj se priključuje i Poreč želi inicirati procese poticanja muškaraca da odlaze na redovne preglede, da progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, da se informiraju o povijesti bolesti u svojoj obitelji. Udruga „Martišnjak s muštaci“ ističe da se naši očevi, braća, prijatelji, partneri suočavaju s ozbiljnom zdravstvenom krizom, a da se o tome vrlo malo ili ništa ne zna!

Upravo zato pozivamo stanovnike Poreča, posebno muškarce svih dobnih skupina na ovo zanimljivo predavanje.

Zdravi grad Poreč

IN ITALIANO...