Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Predavanje – suživot ljudi i urbanih životinja

Ove se godine prvi put u Gradu Poreču i okolnim općinama (Tar, Vrsar, Funtana) pokreće pilot projekt naziva „Suzbijanje i kontrola populacije galeba klaukavca i procjena rizika za zdravlje ljudi“ prvi te vrste u RH.

U Poreču se već treću godinu realizira i zdravstveno-ekološki projekt „Kontrola kontaminiranosti tla od parazita kojih su prijenosnici psi“.
Supervizor i vanjski suradnik na oba projekta, prof.dr. Albert Marinculić, voditelj odsjeka parazitologije Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, svjetski poznati stručnjak iz oblasti parazitologije i istraživanja bolesti životinja opasnih za ljude održati će predavanja za zainteresirane građane.

Predavanja imaju za cilj senzibiliziranje građana za pojam zdravog suživota s urbanim životinjama i izbor ponašanja kojima će zaštiti sebe i najmlađe stanovnike naših zajednica- djecu. Predavanja od kojih je ovo prvo u nizu nastojat će se podizati svijest građana o značaju kontrole prevelike populacije galebova te značaju  odgovorne skrbi o ljubimcima kao i odgovorno ponašanje prema okolišu u odnosu na zelene površine. Predavanja će se održati u Poreču (27. svibnja u 19 sati u prostorijama Zdravog grada Poreč, M.Gioseffi 4) i Taru (27. svibnja u 17 sati u općinskoj vijećnici). 

Zdravi grad Poreč  

Dodatni materijali