Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke

Aktualan vijećnički sat 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Poreča – Parenzo

Aktualan vijećnički sat 24. sjednice Gradskog vijeća započeo je inicijativom vijećnika Roberta Velenika, a odnosi se na proširenje u Vukovarskoj ulici (kod vile Arlen) gdje bi se postavile klupe u svrhu odmorišta. Ta će se inicijativa svakako razmotriti kazao je predsjednik Gradskog vijeća Eđidio Kodan.

Vijećnica Danijela Banko predložila je da se u gospodarskoj zoni Buići, ime mjesta Baderna  ispravi na talijanskom u Monbaderno. Dana 31. ožujka 2011. godine završeno je anketiranje građana za program Poticane stanogradnje.

Vijećnicu Manuelu Janko zanimalo je ima li zainteresiranih građana i rezultati ankete. Odgovor je dao gradonačelnik Edi Štifanić kazavši da je zainteresiranih sugrađana bilo otprilike 60 i to uglavnom sa srednjom i visokom stručnom spremom. Prosjek godina je od 33 do 45. Ono što su sugrađani tražili su stanovi od 50 do 70 m2, a iznos rate kredita koju bi mogli mjesečno plaćati prema anketi iznosila je između 200 i 400 eura.

Vijećnica Snježana Mekota imala je tri pitanja. Prvo pitanje odnosilo se na zapošljavanje odnosno misli li Grad koristiti aktivnu mjeru zapošljavanja koja se odnosi na javne radove. Koliko sam upoznata na taj se način mogu zaposliti ljudi koji su prijavljeni na birou, a gradske ih tvrtke mogu zaposliti na poslovima od mjesec do šest mjeseci kazala je Mekota upitavši jesu li za to raspoređena sredstva.Na to će pitanje dobiti pismeni odgovor. Također ju je zanimalo hoće li Grad primati volontere – vježbenike. Prema Gradu nije postavljen nikakav zahtjev za volontiranjem. Ako bude postavljen, onda ćemo ga uvrstiti u Program, odgovorio je pročelnik Ureda Grada Danilo Sredanović.
Koje ćemo kriterije propisati i kako Grad može utjecati na problematiku antena raznih operatera.U Prostornom i Generalnom planu postoje odredbe koje govore o načinu postavljanja antena i uvjetima za takvu vrstu građevina i u potpunosti su usklađene sa županijskim planom. Tim je odredbama regulirano na koji način i gdje se može postavljati takva oprema. Osim Prostornog plana to se rješava i prilikom izrade Urbanističkih i Detaljnih planova s time da uvijek postoji mogućnost da se zabrani postavljanje antena na nekom području, pogotovo kada se radi o zoni u kojoj su u blizini škole, vrtići, bolnice ili kada se radi o stambenim zonama, odgovorio je Damir Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Čime Grad opravdava pomicanje zone i povećanje komunalnog doprinosa za 167% u Žbandaju. Na to će pitanje biti odgovoreno u pismenom obliku.

Vijećnik Antun Tomičić imao je pitanje što se može poduzeti po pitanju restorana Peškera te tko od gradskih službi ukazuje na objekte koji su zapušteni i izgledaju oronulo. Inicijativa je proslijeđena UO za komunalni sustav.

Vijećnik Eđidio Roša pohvalio je uređenje grada, ali ga žalosti uništavanje gradske imovine te smatra da bi Gradsko vijeće i gradska vlast trebala donijeti zaključak po pitanju uništavanja javne imovine.Drugo pitanje bilo je vezano uz nepravilno parkiranje autobusa te smatra da bi se taj problem trebao riješiti.

Inicijativa vijećnika Darka Saftića bila je ujednačavanje ograničenja brzine prometa na relaciji od Poreča prema Baderni. Zamolio je da se izvidi mogućnost pokretanja te inicijative prema nadležnim službama. Odgovoreno je da se s tom inicijativom treba obratiti Hrvatskim cestama.Zanimalo ga je i u kojoj je fazi donošenje DPU-a za područje Starog Červara.Kada smo nakon druge rasprave pripremali taj Plan došlo je do toga da izrađivač nije prihvatio stavove Grada Poreča i da te stavove nije ugradio u prijedlog plana. U međuvremenu je isteklo 9 mjeseci unutar kojih se plan po zakonu trebao donijeti. Ponovno će se sagledat cijela ta priča, odgovorio je Damir Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša. U kojoj je fazi raspisivanje natječaja za direktora poduzeća Parentium. Gradonačelnik Edi Štifanić kazao je da za sada ne vidi svrhu tog natječaja budući da nema nikakvih većih investicijskih aktivnosti u tom trgovačkom društvu. Poduzeće sada trenutno radi nadzore nad objektima koji se grade na području grada.