Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Potpisana pristupnica Agrolagune Udruzi vinogradara i vinara Istre Vinistra - agrokor 01 Potpisana pristupnica Agrolagune Udruzi vinogradara i vinara Istre Vinistra - agrokor 02 Potpisana pristupnica Agrolagune Udruzi vinogradara i vinara Istre Vinistra - agrokor 03

Potpisana pristupnica Agrolagune Udruzi vinogradara i vinara Istre Vinistra

U kušaonici vina porečke Agrolagune, koja je dio koncerna Agrokora, jučer, 12. svibnja 2011. godine potpisana je pristupnica Agrolagune Udruzi vinogradara i vinara Istre Vinistra.

Pristupnicu su potpisali predsjednik uprave Agrolagune Goran Kramarić i predsjednik Vinistre Ivica Matošević, a potpisivanju je prisustvovao predsjednik koncerna Agrokora Ivica Todorić, župan Istarske županije Ivan Jakovčić, gradonačelnik Grada Poreča – Parenzo Edi Štifanić.

Istra je smjernica u brendiranju i kakvoći vina i odličan je primjer kako bi se u Hrvatskoj trebalo brinuti o vinu i vinarstvu, kazao je Todorić, dodavši kako imamo sve više kvalitetnih proizvoda, što i naše vinarstvo potvrđuje ali, nažalost, BDP u državi pada, a restorani su nam sve prazniji. Mi moramo dijeliti tu odgovornost i pomoći da se to ispravi, poručio je Todorić.  

Sporazum s Agrolagunom ima povijesni značaj jer se očekuje da će koncern Agrokor pomoći pozicioniranju istarskih vina na svjetskom tržištu. Zajednički ćemo raditi na istraživanju u tom segmentu i brendiranju, rekao je župan Ivan Jakovčić koji je pozvao Agrokor da podupre i druge projekte u Istri, poput Centra za zaštitu istarskog goveda i proizvodnju sira.  

Ovim potpisivanjem započela je 18. Vinistra, sajam vina i vinarske opreme koja će od 13. do 15. svibnja okupiti veliki broj domaćih i međunarodnih izlagača. Predstavit će se 482 uzoraka vina, 74 ulja i 20 rakija, a sudjelovati će 130 izlagača .