Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Potpisano Pismo namjere o rekonstrukciji bivše škole u Vrvarima - vrvari 01 Potpisano Pismo namjere o rekonstrukciji bivše škole u Vrvarima - vrvari 02

Potpisano Pismo namjere o rekonstrukciji bivše škole u Vrvarima

U Maloj vijećnici gradske uprave, jučer je potpisano Pismo namjere o rekonstrukciji zgrade bivše škole u Vrvarima gdje će se urediti prostor za potrebe talijanskog vrtića „Paperino“ u čijem će sklopu djelovati dvije odgojno – obrazovne skupine za odgoj i naobrazbu djece predškolske dobi na talijanskom jeziku.

Pismo namjere potpisali su gradonačelnik Grada Poreča - Parenzo Edi Štifanić, ravnateljica dječjeg vrtića „Paperino“ Nataša Musizza , Silvio Delbello, predsjednik Narodnog sveučilišta iz Trsta i Maurizio Tremul, predsjednik Izvršnog odbora Talijanske Unije.
Talijanska Unija iz Rijeke i Narodno sveučilište iz Trsta uz financijsku potporu Vlade Republike Italije sudjelovat će u financiranju rekonstrukcije škole u iznosu od 224 tisuće eura.

Grad Poreč – Parenzo se ovim Pismom namjere obvezuje sufinancirati rekonstrukciju u Vrvarima u iznosu neophodnom za dovršavanje radova i primopredaju novog sjedišta  predškolskoj ustanovi “Paperino” i to prizemlje ukupne neto površine 220 m2 dok građevinska površina iznosi otprilike 278 m2. Također se obvezuje da će osigurati sredstva neophodna za odvijanje aktivnosti vrtića i jaslica, u skladu sa postojećim standardima.  

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović, generalni konzul Republike Italije u Rijeci Renato Cianfarani, odgovorna za sektor odgoj i obrazovanje pri Talijanskoj Uniji Norma Zani, generalni direktor Narodnog sveučilišta iz Trsta Alessandro Rossit i predsjednik vijeća Mjesnog odbora Vrvari Rober Velenik. Izvođenje radova biti će dodijeljeno poduzeću odabranom nakon provedbe otvorenog postupka javne nabave koju će objaviti Grad Poreč – Parenzo, a radovi, koji će trajati godinu dana, počet će u prosincu ove godine.