Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Javni poziv vlasnicima i korisnicima građevina na području Grada Poreča – Parenzo u/na kojima se nalazi azbest

Javni poziv vlasnicima i korisnicima građevina na području Grada Poreča – Parenzo u/na kojima se nalazi azbest

Sukladno Pravilniku o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest (NN 69/16), Grad Poreč-Parenzo poziva sve vlasnike, odnosno korisnike građevina na području grada Poreča – Parenzo u/na  kojima se nalazi azbest da Gradu Poreču-Parenzo, najkasnije do 6. studenog 2017. godine dostave podatke o lokacijama, količinama, vrsti i statusu materijala, te objektima u/na kojima se nalazi azbest.

Naime, prema navedenom Pravilniku, vlasnik, odnosno korisnik građevine u kojoj se nalazi azbest dužan je dostaviti tražene podatke radi planiranja sustava gospodarenja građevnim otpadom koji sadrži azbest.

Dostavu podatka građani vrše putem Prijavnog obrasca koji se nalazi na kraju ove vijesti, a koji će im, dodatno, biti dostavljen na kućnu adresu uz račune za odvoz smeća komunalnog poduzeća Usluga Poreč d.o.o.

Ispunjeni Prijavni obrazac građani Gradu Poreču-Parenzo mogu dostaviti na jedan od slijedećih načina:

-           elektronskom poštom na adresu: gordana.lalic@porec.hr

-           redovnom poštom na adresu: Grad Poreč-Parenzo, Obala Maršala Tita 5, 52440 Poreč – Parenzo, uz napomenu: ''Azbest''

-           osobno u pisarnicu Grada Poreča-Parenzo na adresi Obala Maršala Tita 4, 52440 Poreč – Parenzo.

Grad Poreč-Parenzo već tri godine za redom vrlo uspješno provodi natječaj ''Moj Poreč bez azbesta'', s ciljem sufinanciranja uklanjanja krovnih pokrova koji sadrže azbest, te se svake godine za ovu namjenu u gradskom proračunu osiguravaju sredstva u iznosu od 150.000,00 kn.

Kroz dosadašnju provedbu natječaja građani su mogli ostvariti pravo na bespovratna sredstva  u iznosu od 100,00 kn/m2 uklonjenog krovnog pokrova koji sadrži azbest, odnosno do maksimalnog iznosa od 10.000,00 kn po objektu, a predviđa se da bi uz već uklonjenih 2.200 m2 krovnih pokrova koji sadrže azbest, ove godine ta količina mogla prijeći brojku od 3.000 m2.

Ispunjavanjem i dostavom Prijavnog obrasca građani će izvršiti obvezu dostave podataka, doprinijeti očuvanju zaštite okoliša i zdravlja svih građana našeg grada, te olakšati daljnje planiranje sredstava potrebnih za zbrinjavanje opasnog otpada koji u sebi sadrži azbest.

IN ITALIANO...