Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, danas, 4. kolovoza 2017. delegacija Grada Poreča predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, delegacije Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Poreštine i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč te predstavnici PP Poreč, položile su vijence i zapalile svijeće kraj centralnog križa na gradskom groblju.

- Okupili smo se danas kako bismo odali dužnu počast svima našim sugrađanima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji Oluja ali i cijelom Domovinskom ratu, a posebno onima koji su dali svoj život za našu domovinu, rekao je gradonačelnik Peršurić i dodao: - Drago mi je i da u obilježavanju svih ovako važnih datuma za naš grad i našu zemlju, u Poreču zajedno sudjeluju predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, kao i predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista te policije, zaključio je gradonačelnik.

Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio Mirko Buić, rekavši kako će noćas biti točno 22 godine otkako je započela vojno-redarstvena akcija Oluja, a današnji je dan povod da se prisjetimo i svih 1640 Porečana koji su prošli kroz postrojbe Hrvatske vojske, Domovinski rat i Oluju i koji su uspješno izvršili sve svoje zadatke. Posebno se Buić prisjetio svih onih suboraca koji su tada ranjeni, kao i poginulog suborca Stipana Liovića.

Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je porečki župnik vlč. Milan Zgrablić, a okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima.

Sutra će se u Puli održati mimohod više od 1000 istarskih branitelja, a na njemu će sudjelovati i branitelji s Poreštine koji će u Pulu otputovati brodom iz Poreča u 6.30 ujutro.