Pošalji link prijatelju Sva polja su obavezna

*link će biti automatski generiran u poruci

Pošalji

A + A - Grad Poreč Feed Pošalji link Print
Vi ste ovdje: Naslovna /
Uredi podatke
U Poreču izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci

U Poreču izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci

U Poreču izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci U Poreču izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci U Poreču izvučene grupe za predstojeće Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci
U porečkom hotelu Albatros je u subotu, 29. srpnja 2017., održano izvlačenje grupaza Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje će se održati u Poreču od 4. do 11 studenog ove godine. Na prvenstvu će nastupiti 14 muških reprezentacija i devet ženskih reprezentacija, a hrvatske reprezentacije svrstane su u grupe A i to, ženska reprezentacija sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška reprezentacija u grupi s Italijom i Poljskom.

- Ovo veliko natjecanje nastavak je dugogodišnje tradicije sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj i priznanje kvalitetnog rada u momčadskim sportovima osoba s invaliditetom te Hrvatskom paraolimpijskom odboru, u kojem jedino sjedeća odbojka, uz mušku ekipu, unazad tri godine ima i žensku nacionalnu momčad, istaknuo je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić prije izvlačenja skupina.

- Ova nam je godina, kao i brojne dosad, u sportskom tonu te nas veseli da ćemo ugostiti Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Bili smo domaćini i brojnim sportskim manifestacijama: Svjetskom rukometnom prvenstvu 2009., tri Davis Cup susreta, Europskom prvenstvu u stolnom tenisu za veterane, Europskom dvoranskom prvenstvu u streličarstvu, Svjetskom prvenstvu u plesu, svjetskom turniru u odbojci na pijesku Poreč major, sve su to samo neke od njih. Ne zaboravimo da je pred nama i Europsko prvenstvo u rukometu, ali nas posebno veseli što smo infrastrukturno u mogućnosti organizirati ovaj događaj, čime se još jednom potvrđujemo kad grad sporta i velikih sportskih uspjeha. Mogu reći i da smo posebno ponosni na odbojkašku tradiciju u našem gradu i vjerujem da ćemo biti dobri domaćini, te da će se svi natjecatelji u našem gradu osjećati ugodno. I upravo je to ono što želimo da odnesete odavde – lijep doživljaj, dragu uspomenu…kako bi se ponovno susreli u našem gradu, naglasio je gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić.

Dopredsjednik Europske paraodbojkaške federacije Branko Mihorko smatra kako je sjedeća odbojka idealan momčadski sport u kojem se putem sportskih aktivnosti može učiniti još više na planu međusobne integracije osoba sa i bez invaliditeta, što je ujedno i dio kontinuiranog programa Europske paraodbojkaške federacije, naglasivši svoje zadovoljstvo s dosadašnjim tjekom priprema za Europsko prvenstvo.

- Domaćinstvo Europskog prvenstva obavezuje nas na još veći trud i zalaganje da dođemo u konkurenciju za medalju u muškoj konkurenciji, izjavila je predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić.

Tjekom održavanja Europskog prvenstva u Poreču će se održati izborna skupština Europske paraodbojkaške federacije na kojoj će biti izabran novi predsjednik i glavni tajnik.

IN ITALIANO...